Başlık açık net; Mersin’in en etkili organizasyonu ‘Mersin Narenciye Festivali’dir..

Bu yıl 7.’si yapılacak olan Mersin Narenciye Festivali, 1-2-3 Kasım tarihlerinde düzenlenecek.. Kent sevdalısı Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir tarafından ortaya çıkarılan ve Mersin Valiliği himayesinde, hiçbir siyasi çıkar gözetmeksizin tüm belediyelerimizin katkıları ile gerçekleştirilen Mersin Narenciye Festivali’ne kentlilik bilinci taşıyan herkesin sahip çıkması zorunludur..

Mersin İdmanyurdu’nun Süper Lig’den düşüp kapanmasının ardından kentin en önemli, en etkili ve en kalabalık organizasyonu unvanını alan Mersin Narenciye Festivali her geçen yıl daha kalabalık bir kitleye hitap etmektedir..

Kente getirdiği bir çok kazanç vardır.. Bugün gastronomi kenti olarak adlandırılan Gaziantep’in önüne geçen Adana’da hemen hemen her ay farklı festivaller var.. Komşu kent adeta festivaller kenti olmuş, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerli turistler ile almış başını giderken bizler Mersin’de yaşayanlar olarak ya uzaktan izleyip imreniyoruz, ya da atlayıp Adana’ya giderek biz de o coşkuya ortak oluyoruz..

Bugün Adana’dan, ya da çevre illerden Mersin’e sadece ve sadece ‘deniz’ için gelen insanlar var.. Onlar da zaten 3 ay boyunca yazlıklarından çıkmadan bir hayat sürüyorlar.. Kent ekonomisine hiçbir katkıları yok.. Fakat bu tür festivaller sayesinde Mersin yerli turistin dikkatini çekip, kent ekonomisinin canlanmasını sağlayabilir.. 

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir bu festivali ‘küçük olsun benim olsun’ zihniyetiyle gerçekleştirmemiş, kente mal etmiştir.. Bu anlamda da tebrik edilmesi gereken bir isimdir.. Özdemir ve ekibi festivalin daha geniş kitlelere duyurulması adına, hatta yurtdışında tanınması adına ellerinden geleni fazlasıyla yapıyorlar.. 

Mersin Narenciye Festivali’ne destek vermek Mersin’de yaşayan herkesin sorumluluğudur.. Herkes kendi ölçüsünde bir katkı sunabilir.. Hiçbir şey yapamıyorsak, festivalin resmi sosyal medya hesaplarından (https://www.facebook.com/mersinnarenciyefestivali/) paylaşım yaparak, çağrıların daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabiliriz..

Mersin’in en büyük sıkıntısı kentte bir koltuk sahibi olan kişilerin ellerini taşın altına koymaktan kaçınarak, bir şeyler yapmak isteyen kişileri eleştirerek yapılan işlerin önüne geçmesidir.. Bunu yıllarca yaşadık.. Hatta yoğun baskılar olmasaydı Mersin Narenciye Festivali de neredeyse yok olup gidecekti..

Gün birlik olma günüdür.. 

Yılda 3 gün yapılan Mersin Narenciye Festivali’ni el birliği ile daha geniş kitlelere duyurup, festivalin önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı yapılmasının zeminini hazırlamak zorundayız.. 

Umarım Mersin kısa süreç içerisinde Mersin Narenciye Festivali gibi bir çok festivale ev sahipliği yapan bir kent konumuna ulaşır..