Barış Meydanı'nda düzenlenen uçurtma şenliği kapsamında ZİÇEV yararına düzenlenen kermesin yanı sıra, müzik dinletisi, halk oyunları gösterisi gibi pek çok etkinliğe yer verildi. Mersin Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu, Yardımcı Doç. Dr. Berna Arslan ve Engelsiz Yaşam Birimi Sorumlusu Ayhan Gökmen'de etkinliğe katılarak destek verdi.

Etkinlikte konuşan ZİÇEV Mersin Şube Başkanı Zekiye Kahveci, "Down Sendromu bir hastalık değil. ZİÇEV olarak eğitim politikamız, zihinsel engelli bireylerin yaşam boyu desteklenmesi olduğundan bugün, down sendromu hakkında toplumsal farkındalık yaratmak, down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve ön yargıya maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine ve aynı zamanda tüm zihinsel engelli bireylere dikkat çekmek için uçurtma şenliği düzenleme kararı aldık" dedi.
Etkinliği düzenlemekteki amaçlarının engelli ve engelsiz gençleri bir araya getirmek olduğunu ifade eden Kahveci, "Sevgili gençler, yanınızda bulunan özel gençlerle el ele tutuşmanızı rica ediyorum. Tuttuğunuz bu elleri yaşamınız boyunca bırakmadan destek olmaya ve aranıza almaya devam edin" diye konuştu.
Mersin Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu ise down sendromluların sorunlarına dikkat çekmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçladığını ancak bununla sınırlı kalınmaması gerektiğine dikkat çekti. Çömelekoğlu, "Bizler, Üniversite olarak bu çocuklarımızın sorunlarına insan hakları açısından bakıyoruz. Zihinsel yetersiz çocuklarımızın da tıpkı diğer çocuklarımız gibi eğitim almasını istiyoruz. Onları üniversitelerde, iş yerlerinde görmek istiyoruz, iş sahibi olarak görmek istiyoruz. O yüzden bu günün sorunların çözümü için somut adımların atıldığı günlere dönüştürülmesini istiyoruz. Bunu hep birlikte başarabiliriz." dedi.
Konuşmaların ardından ilk olarak zihinsel yetersiz çocuklardan oluşan ZİÇEV Mersin ritm grubu sahne aldı. Ritm grubunun beğeni toplayan gösterisinin ardından sahne alan halk oyunları ekibi izleyenlerin alkışlarıyla yerini, Bahçeşehir Koleji'nin öğretmenleri ve öğrencileriyle, zihinsel engelli çocukların birlikte hazırladığı basketbol gösterisine bıraktı. Ardından da engelli ve engelsiz öğrenciler uçurtmalarını uçurdular.

Editör: Barış Köksal