Okulların tatile girmesiyle birlikte yaz tatilini fırsat bilen öğrenciler, Mezitli Belediyesi'ne bağlı eğitim havuzlarında spor yapmanın keyfini doyasıya yaşıyor. Yaşları 7 ile 14 arası olan kursiyerler, burada deneyimli eğitmenler tarafından yaklaşık 2 hafta süren yüzme eğitimi aldılar. Minikler sertifika töreni öncesi eğitim havuzunda yüzerek marifetlerini sergilediler. Kendilerini seyreden aileler ve davetliler tarafından büyük alkış toplayan minikler, daha sonra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yeni Mahalle Muhtarı Ömer Kaykaç ve eğitmenleri tarafından verilen sertifikalarını aldılar.

Sertifika töreninde konuşan Başkan Tarhan, velilerin belediyeye olan güvenlerinden dolayı teşekkür ederek, "Çocuklarınızı belediyemize bağlı havuzlarımıza güvenle teslim ediyorsunuz. Biz de sizlerin bu güveninizi kırmamak adına havuzlarımızda görev yapan kadromuza dikkat ediyor, temizliğine de önem veriyoruz. Çocuklarınız havuzlarımızda güvenli ellerde" diye konuştu.

Değişik gruplarda yüzme kursu verildiğini hatırlatan Tarhan, "Minik kursiyerlerimiz, deneyimli antrenörler tarafından temel eğitimlerini alıyor. Eğitim havuzlarımızda sosyalleşmenin yanı sıra 15 günde yüzmeyi öğreniyorlar. Özverili çalışan yüzme antrenörlerimiz, burada yoğun gayret sarf ediyor. Havuzlarımızda görevli tüm antrenörlerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Çocukların bulunduğu etkinliklere katıldığında kendini çok iyi hissettiğini ifade eden Tarhan, "Onların mutluluğunu görmek, oynayışlarını seyretmek bana enerji veriyor. Belediye olarak çocuklarımıza sahip çıkacağız. Onların geleceği adına belediye olarak güzel projelere ve etkinliklere imza atacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal