UTİYO Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü uzun bir aradan sonra 40 yeni öğrenciyi kabul ederken, Erdemli MYO ise bu yıl 5 yeni yabancı uyruklu öğrenciye eğitim öğretim imkanı sunacak.
Uzun bir aradan sonra bölüm olarak yeni öğrencileri karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aytekin Aydemir, “Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulumuzun iki bölümü var. Bunlar İşletme Bilgi Yönetimi ile Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri (BTBS) bölümleri. Biz BTBS bölümümüze uzun zamandır öğrenci alamıyorduk. Ama YÖK bu yıl 40 öğrenci alabilmemiz için izin verdi. Böylelikle okulumuza 40 yeni öğrenci geliyor” dedi.
Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri’nin çok tercih edilen bir bölüm olduğunu da ifade eden Aydemir, “Daha önce mezun olan öğrencilerimizin tamamı kamu ve özel sektörlerde iş imkanı buldu. Bu açıdan öğrenciler tarafından çok tercih edilen bir bölüm. Bölümümüz bulunduğu yöreye de katkısı olabilecek bir bölüm. Bölümümüze yeni öğrencilerin gelmesinden son derece memnun olduk” diye konuştu.
Erdemli Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Erdoğan Uysal ise verilen 437 kontenjanın tamamına öğrencilerin yerleştiğini, bu yıl yeni 5 yabancı uyruklu öğrencinin de okullarında eğitim göreceğini belirtti. Uysal, “Yeni kayıtlar okulumuzda 7 eylül tarihine kadar devam edecek. 204’ü kız, 233’ü erkek olmak üzere toplam 437 yeni öğrencimiz kayıt yaptıracak. Bu yıl 4’ü Suriye, biride Kenya uyruklu 5 yeni yabancı uyruklu öğrencimiz okulumuzda eğitim görecek. Bütün öğrencimize şimdiden başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz” diye konuştu.
Kayıt esnasında yeni öğrencilere bilgiler veren UTİYO Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aytekin Aydemir, Yönetim Organizasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemile Çelik, İşletme Bilgi Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Çiçek ile Erdemli Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Erdoğan Uysal öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarı dilerken, Mersin Üniversitesi tarafından hazırlanan Nutuk CD’sini ve eğitim öğretim yılı rehberini öğrencilere takdim etti.
Editör: Barış Köksal