Edinilen bilgiye göre, olay, sabah saatlerinde merkez Akdeniz ilçesine bağlı Karaduvar Mahallesi’nde meydana geldi. Engin Bolat isimli çiftçi, bahçesinde ilaçlama yaparken tarım ilacından zehirlendi. Bolat, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansı ile MEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne getirildi. 112 ekibi, zehirlenen Bolat ile birlikte bahçede kullandığı tarım ilacını da hastaneye getirdi. Hasta hemen acil servise alınırken, bir 112 personeli de tarım ilacını alarak acile girdi. Ancak, personelin ilacı acilin içinde elinden düşürmesi sonucu, zehir etkisinin güçlü olduğu ve solunum yoluyla çok kısa sürede cilde etki ettiği öğrenilen tarım ilacı, servisin zeminine yayıldı. Acil servisin içine güçlü bir koku yayılması üzerine serviste bulunan tüm hastalar ve personel hemen dışarıya çıkarıldı. Hastane yönetimi, boşaltılan acil servisi bu akşam saat 18.00’e kadar hasta kabulüne kapattı.

Serviste görevli tüm personelin tetkikleri yapılırken, hastane yetkilileri, personelin zehirden etkilenmediğini, acil servisin ilacın etkisi geçene kadar tedbir amaçlı hasta kabulüne kapatıldığını bildirdi. Tarım ilacından zehirlenen Bolat ile 3 kişiden oluşan 112 Acil Servis ekibi ise Reanimasyon Servisi’nde tedavi altına alındı.
Öte yandan, hem acilin kapısına hem de hastanenin çeşitli yerlerine ‘Acil Servise 27.02.2013 saat 18.00’e kadar hasta kabulü yapılmayacaktır’ duyuruları asılırken, hastane aciline gelen hastalar, kapıdaki güvenlik görevlileri tarafından başka hastanelere yönlendiriliyor.

Editör: Barış Köksal