TÜGİAD’ın 14. Dönem başkanlığını yapan Ali Yücelen, Mersin’de MHP’den 7. sıra milletvekili adayı olunca başkanlık görevini bıraktı. Yücelen, 15. Dönem başkanlığını Rahmi Çuhacı’ya devrederken, HiltonSA Otel’de devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Türk Sanayici ve İş Adamları Vakıf Başkanı Veli Sarıtoprak, Mersin Ekonomi Platformu üyeleri ile protokol üyeleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, “İnsanlar tabiatı gereği doğar, büyür, yaşar ve son nefesini vererek bu dünyadan ayrılır. Bir ilim adamı hayatı şöyle tarif ediyor, ‘Hayat namazsız ezanla ezansız namaz arasında geçen süre’ ve bu süreyi herkes öyle ya da böyle geçiriyor. Ama bu sürenin içinin doldurulması, insanlar için hoş kubbede, hoş bir seda bırakmak anlamına geliyor. Bir kısım kişiler sadece kendisi ve yakınları için çalışıyor, gayret ediyor. Bir kısım kişiler de toplumun bütünü için toplumun derdini kendilerine dert ediniyor ve toplumun problemlerini çözmek konusunda onlara yardım ediyor. Yardım etmek için gayret ediyor, çaba gösteriyor” dedi.

Ali Yücelen’e bundan sonraki hayatında başarılar dileyen Kocamaz “Türkiye’de işsizliğin içinden çıkılamadığı bir dönemde, özellikle de Türkiye’nin 2 katı işsizlik oranına sahip Mersinimizde, insanlara aş veren herkese teşekkür ediyoruz. Tabi ki burada pırıl pırıl, ülkenin geleceği için gayret gösteren, üretime katkı sağlayan, devlete vergisini veren ve vatandaşlık görevini sorumluluk bilinci ile yürütmeye çalışan birçok arkadaşımız var. Ali Yücelen kardeşimiz de bunlardan birisi. Kendisinden çok rahmetli babası ile diyalogumuz oldu. Ali Yücelen kardeşimiz de babası gibi siyasete gönül verdi. Gönül verdiği bir davanın mensubu olarak göreve talip oldu ve Türkiye tarafından, camia tarafından çok daha iyi tanınacak. İnşallah yolu açık olur. Siyasete girmek elimizde ama çıkmak elimizde değil. Dolayısı ile bu uzun soluklu ve nefesi güçlü olan insanların yapabileceği bir iş. İnsanlar dünyalığını kazandıktan sonra siyasete girerse bir beklentisi kalmadığı için bu işi Allah rızası için kabul edecek ve toplumun refahı, ülkenin kalkınması, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü ve şanlı Al bayrak altında birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşamak için mücadele verecektir. Ali kardeşimizin yolu, bahtı açık olsun diyorum. Yeni görevini alacak Rahmi kardeşimize de başarılar diliyorum” diye konuştu.

Başkanlık devir teslim töreni, Ali Yücelen’e plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Barış Köksal