Wonasis Aqua Resort Otel'de sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlenen 'Yıldızlar Geçidi' programına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Niğde İli ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Volkan Güngör’ün yanısıra sanatçılar Eşref Kolçak, Çiğdem Tunç, Ece Pirim, Gökay Kalaycıoğlu, Nuri Alço, Bahar Öztan, Özlem Savaş, Asuman Bora, Ayşegül İlemin, Hatice, Ender Ataç, Erez Eğilmez ve Banu Alkan katıldı.

Kız çocuklarının okutulmasını desteklemek ve bir yıllık karşılıksız burs sağlamak amacı ile gerçekleştirilen gecede konuşan Mersin Büyükşehir Başkanı Burhanettin Kocamaz, böylesine hayırlı bir hizmete yönelik düzenlenen bu organizasyonda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gerçekten çok anlamlı bir konu seçilmiş. Gençlerimizin mutlaka okuması lazım ama özellikle de kızlarımızın mutlaka ve mutlaka okuması lazım. Maalesef toplumumuz son yıllarda öz değerlerini kaybediyor. Adeta toplumun genetiği ile oynanmış durumda. Geçmişte aklımıza gelmeyecek, hayal bile edemeyeceğimiz birçok olumsuz olay, bugün sıradanlaşmış durumda. Tabi bunların önüne geçilmesi lazım. Bunların önüne geçilebilmesi için de ailelerin bilinçlendirilmesi, özellikle de kız çocuklarının bilgili ve birikimli olmaları gerekiyor. Şayet kızlarımızı okutursak, onların yetiştireceği evlatlar da bilgili ve birikimli olacak” dedi.

Kadınlarımızın tarih boyunca Türk toplumunda çok önemli bir yer tuttuğunu belirten Kocamaz, “Kadının yeri sadece evi olmamalı. Kızlarımızı en iyi şekilde yetiştirmeli, onları okutmalı, kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamalıyız. Bu sayede kadınlarımız bugün yaşanan olumsuzluklara direnecekler. İnşallah diğer hemşehri dernekleri de Niğde İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneği’ni örnek alır, bu tür faaliyetleri onlarda gerçekleştirir. Buna ihtiyacımız var. Bu konuda herkesin duyarlı olması, bu hayırlı hizmete destek vermesi gerekiyor. Burada çok değerli sanatçılarımız var ve bu projeye destek veriyorlar. Kendilerine de Mersin’in bir yöneticisi olarak teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gecenin sonunda 'Kız Çocukları Okusun Projesi’ne destek veren ünlülere 'Onur Ödülleri' verildi. Banu Alkan ve Türk sinemasının emektar aktörü Eşref Kolçak’a ödüllerini Başkan Kocamaz verdi.

Editör: Barış Köksal