Yeşim Kış Akçer yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

Başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu Kurtuluş Savaşı, Başkomutan Mustafa Kemal'in önderliğinde milletin her ferdinin fedakârlıkları sonucu kazanılan büyük bir zaferdir. Ülkenin işgali karşısında tek vücut olan halkımız, kurtuluş mücadelesinin ardından Cumhuriyeti ilan etmiştir. Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın da göstergesi olmuştur.  

Büyük Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiş ve çağdaş, demokratik, laik bir dünya devleti olmuştur. ‘Türk Milletinin karekterine en uygun yönetim şekli Cumhuriyet’tir sözü bunu en güzel şekilde anlatmaktadır. Bizler çocuklarımıza yeni nesillere Cumhuriyetin kuruluşuna kadar geçen zorlu süreci, yokluğu, her türlü zor şartlar altında hürriyet ve bağımsızlık için verilen o büyük efsanevi mücadeleyi ve bu mücadele ruhunu anlatmalıyız. 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de en derin şükranlarımı sunuyorum.  Milletimizin  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum"

Editör: Barış Köksal