Bu yıl ilk defa görme engelli sporcuların da katıldığı Satranç Turnuvası, 6 yaş bayanlar, 6 yaş genel, 7 yaş bayanlar ve 7 yaş genel, 8 yaş bayanlar ve 8 yaş genel, 9 yaş bayanlar ve 9 yaş genel, 10 yaş bayanlar ve 10 yaş genel ile açık kategorilerinde gerçekleştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde her yıl satranç turnuvası düzenliyoruz. Turnuvaya katılan çocuklarımız satranç oynayarak karar verme yeteneklerini geliştirecekler, verecekleri kararların arkasında durmayı öğrenecekler. Yenişehir Belediyesi olarak bu tür etkinlikleri yaygınlaştırmaya ve desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Zeka Satranç Kulübü Yetkilileri de satranç sporunun özellikle ilkokul seviyesindeki çocuklar arasında gelişmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu tür organizasyonları gerçekleştirmemizde bizlere yardımcı olan Yenişehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Satranç Turnuvasında yarışmaya katılan her oyuncuya başarı belgesi, ilk 10’a giren her oyuncuya madalya, kategorilerinde ilk üçe giren oyunculara ise kupa verildi.
Editör: Barış Köksal