Mersin’in yeni Valisi Özdemir Çakacak’ın bugün görevine başlaması dolayısıyla İnönü Bulvarı üzerindeki Mersin Valiliği önünde karşılama töreni düzenlendi. Törene, vali yardımcıları başta olmak üzere Mersin protokolü katıldı. Vali Çakacak için Valilik binası önünde uzun bir kuyruk oluşurken, Çakacak kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşarak tanıştı. Vali Çakacak, tören mangasını selamlaması ve Valilik personelinin çiçek vermesinin ardından makamına çıktı. Vali Çakacak, makam kapısı önünde de Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan tarafından karşılandı.

Vali Çakacak, makamında yaptığı ilk açıklamada, Mersin’i ortak akılla yönetme, demokrasi ve insan hakları mesajları verdi. 16 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Mersin Valiliği’ne atandığını ve bugün göreve başladığını belirten Çakacak, “Öncelikle bizlere bu görevleri uygun gören Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın İçişleri Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’mizin cennet köşelerinden biri olan güzel Mersin’e ve Mersin’in güzel insanlarına Mersin Valisi olarak hizmet etmekten büyük onur duyduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“KAPILARIMIZ VATANDAŞLARIMIZA HER ZAMAN AÇIKTIR”
Mersin’in sanayisi, ticareti, tarımı, kültürel faaliyetleri, teknolojisi, lojistik merkeziyle ve her geçen gün gelişen, önemi artan bu yapısıyla Türkiye’nin dışarıya açılan en önemli kapılarından biri olduğunu vurgulayan Vali Çakacak, “Böylesine önemli ve güzel bir ilde devletimizin vatandaşımıza sunduğu imkanları vatandaşımıza ulaştırmanın çabası içerisinde olacağız. Bizler bu makamların bizlere vatandaşımıza hizmet amacıyla verildiğinin bilinci içerisindeyiz. Bu itibarla vatandaşımıza hizmet ederken seçilmişler, atanmışlar, basın mensupları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızla Mersin’in her yönden gelişmesi ve kalkınması için ortak akılla hareket ederek, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmanın çabası içerisinde olacağız. Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunun bilinci içerisindeyiz. Bu itibarla kapılarımız vatandaşlarımıza her zaman açıktır. Bizler ulaşılmayan makamlar değil, en kolay ulaşılan makamlar olmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

Ahi Evran’ın ‘Elin, kapın, sofran açık olsun’ sözünü anımsatan Çakacak, Türk milletinin elinin de, kapısının da, sofrasının da zaten açık olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti: 

“Ancak biz istiyoruz ki, tüm kurumlarımızın kapıları da ardına kadar açık olsun. Özellikle elimiz, kapımız, soframız açık olmalı ve güler yüzlü olmamız gerekir ilkesini biz kamu yönetiminde uyguladığımızda vatandaşla devlet arasında en güzel işbirliğini sağlamış, dolayısıyla toplumsal huzura, barışa en güzel katkıyı yapmış oluruz.”

“ORTAK AKILLA MERSİN’İMİZİ DAHA İLERİYE GÖTÜRMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”
Vatandaşlara en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisinde olacağını söyleyen Vali Çakacak, “Burada insan haklarına ve demokrasiye inanan, vatandaşlarımıza insan odaklı ve çözüm odaklı hizmet sunan, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla ‘ben’ duygusu yerine ‘biz’ duygusuyla hareket ederek Mersin’in tüm dinamikleriyle birlikte ortak akılla Mersin’imizi daha ileriye götürmenin gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Kendisinden önce Mersin’de görev yapan tüm valilere teşekkür eden Çakacak, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Bu bir hizmet yarışıdır, bayrak yarışıdır. Ben bu bayrağı değerli Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’ndan aldım. Amacım, bu bayrağı Mersin’in dinamikleriyle birlikte daha yukarılara taşımak. Bu duygularla yeni görevimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Mersinlilere en içten duygularla sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum ve tüm Mersinli hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyor, hepinize teşekkür ediyorum.”
Editör: Barış Köksal