Uğur Oral Kültür Merkezi salonlarında, bu yıl 6. düzenlenen etkinlik üç oturum halinde gerçekleştirildi. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, programda yaptığı konuşmasında, MEÜ'nün 21 yaşında genç bir üniversite olmasına karşın, oldukça üst düzeyde bir üniversite olduğunu söyledi. MEÜ'nün, Avrupa Üniversiteler Birliği’nin bir üyesi olduğunu hatırlatan Aydın, “Bu birliğin olmazsa olmazı Bologna kriterleri çerçevesinde yapılan çalışmalar sonunda AKTS ve DE etiketlerine sahip olan 9 devlet üniversitesinden biriyiz” dedi ve bu etiketlerin öğrenciye sağladığı avantajlar konusunda bilgiler verdi.
MEÜ'nde, ülkenin çeşitli yerlerinden gelen öğrencilerin olduğunu belirten Aydın, burayı kazanan öğrencileri belli bir düzeye ulaşmış bireyler olarak kabul ettiklerini ve öğrencilere öğrenmeyi değil, meslekleri ile ilgili bilgileri vereceklerini kaydetti. Bu süreçte öğrencilere düşen görevler olduğunu ifade eden Aydın, “Sizin göreviniz derslerinizi aksatmamanız ve bir an evvel mezun olmaya çalışmanızdır. Çift ana dal ve yan dal programlarını kullanabilir, farklı diploma ya da sertifikalar edinebilirsiniz. Bu imkanların tamamı size sunuluyor; lütfen sonuna kadar kullanın” diye konuştu. Aydın, kendisi de dahil tüm hocaların, öğrencilere daha iyi bir eğitim-öğretim verebilmek amacında olduklarını aktardı.
Mersin Üniversitesi’nin, Türkiye’nin en iyi fiziki şartlarına sahip üniversiteleri arasında yer aldığını kaydeden Aydın, üniversitenin bu koşullara kolay sahip olmadığını, bunun için çok fazla emek harcadıklarını söyledi ve yapılan tüm çalışmalarda önceliklerinin öğrenciler olduğunu belirtti. Konuşmasının devamında, öğrencilerden devletine ve milletine faydalı vatandaşlar olmalarını isteyen Aydın, üniversite yönetimi olarak bunun için çalışacaklarını, bu yolda öğrencilerden de destek beklediklerini belirtti. Toplumda farklı düşüncelerin var olabileceğini dile getiren Prof. Dr. Aydın, önemli olanın farklı düşüncelere saygılı olmak ve birbirini sevmek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aydın, öğrencilere başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileyerek konuşmasını tamamladı.
Aydın'ın ardından konuşan Öğrenci İşleri Daire Başkanı Semra Ergüden ise, üniversitede geçerli olan yönetmelik ve yönergeleri anlattı.
Editör: Barış Köksal