Taşucu'nda turizm işletmelerinde düzenlenen turlarla, farklı koylarda denizin tadını çıkaran yerli ve yabancı turistler, Holmi Harabeleri, Liman Kalesi, Dana Adası gibi tarihi yerleri görme imkanı buluyor. Turistler ayrıca yat turlarında Akdeniz'in mavi sularında serinlemenin yanında köpük şov ve çeşitli animasyon gösterileriyle de doyasıya eğleniyor.

Göktuğ Yatçılık sahibi Ali Küçük, yaptığı açıklamada, tatilcilerin yat turlarına gösterdiği ilginin her yıl arttığını söyledi.
Turların tatilcilere farklı bir seçenek sunduğunu ifade eden Küçük, "Turlara katılanlar, bölgenin bakir güzelliklerine, mavi suların eşsizliğine ve tarihin büyüsüne tanıklık ederek huzurlu bir gün geçirip, stres atıyorlar. Yerli ve yabancı turistler yat turlarına büyük ilgi gösteriyor. Düzenlediğimiz turlarla katılımcılara tarihi ve doğa güzelliklerini gösterme fırsatı tanımanın yanında köpük partisiyle doyasıya eğlenmelerini sağlıyoruz" dedi.

Tekneleriyle Liman Kalesi önünden geçerek, Barbaros koyu, ardından Dana Adası güzergahından Tisan ve Boğsak koyunda demir attıklarını, yörenin yapılaşma yaşanmamış bölgelerinde vakit geçirilmesi olanağı yarattıklarını belirten Küçük, "Turlara katılan tatilciler, tertemiz mavi sularda yüzme imkanı buluyor, ayrıca su kayağı ve sörf gibi su sporları yapabiliyorlar. Çeşitli aktivitelere katılan misafirler, 8 saatlik sürede unutulmaz bir gün geçiriyorlar. Turlara çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişi katılıyor. Eğitim haftasının başlayacak olması nedeniyle de turlarımız bu günlerde çok yoğun geçiyor” dedi.
Mersin ve Silifke turizmine katkı sağlamak, Akdenizin gizli kalmış koylarını Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak amacıyla bu işe başladıklarını ve bu yolda emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Küçük, bölge turizminin tanıtımına ekonomik yat turlarıyla katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Küçük, "Taşucu'nda yat turları düzenleyen firmaların bu şiirsel deniz yolculuğuna katılanlar kara yerine deniz perspektifinden tarihin deneyimine yelken açarak, Akdeniz'in mavi sularında dolu dolu bir gün geçiriyorlar" dedi. 

Yat turizminin yaygınlaşmasının, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını anlatan Küçük, şöyle konuştu: 

"Turizm denildiği zaman akla sadece sahiller geliyor. Ama Doğu Akdeniz'in bilinmeyen çok koyu var. Bu koylar eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Turizmi bir bütün olarak düşünürsek iyi tanıtımla büyük turist potansiyeli yakalayabiliriz."
Editör: Barış Köksal