Genç girişimci reklam ajansı yöneticisi Fatih Aşçı tarafından kurulan “Tantuni Sofrası”, Mecidiyeköy’deki Astoria AVM’de görücüye çıktı. Markanın kurucusu Aşçı, resmi açılış için gün sayıyor. Tantuniye fast food konseptiyle farklı bir yorum getiren Aşçı, yakında bayilikler vermeye de başlayacak.

Franchise yapılanmasını tamamlamak üzere olduklarını kaydeden Fatih Aşçı, Tantuni Sofrası’nın kârlı bir yatırım aracı olacağına inandıklarını söyledi. Ortalama bir Tantuni Sofrası restoranının 150-200 bin TL'ye kurulduğunu belirten Aşçı, “Aylık 20-30 bin lira arası kâr bırakıyor. Yüzde 100 karlı bir iş. Franchise şubelerimizi anahtar teslimi veriyoruz. Çalışan ve öğrenci kesimine hitap edeceğiz. İlk AVM şubemizi dünya ve Türk mutfaklarının birbirinden lezzetli menülerini bir araya getiren Astoria AVM'de açıyoruz" dedi.

TANTUNİNİN İSKENDERİ ÇIKTI

Tantuninin iskenderini yaptıklarını vurgulayan Aşçı şunları söyledi:

“Tantuni, çok küçük kuşbaşı doğranmış dana eti ya da tavuk etinin önceden haşlanmasından sonra saçta pişirildiği için fire vermiyor, aksine artıyor. Garnitür ile birlikte servis edildiğinden hem daha doyurucu hem de bereketli oluyor. Dolayısıyla müşteri aynı gramajda diğer et versiyonlara göre tantuni ile daha fazla doymuş oluyor. Biz ürün çeşitlemesine de gittik. İskender tantuniyi dünyada ilk olarak Tantuni Sofrası'nda yaptık. İskender tantuniyi yoğurtlu yapılan tantuniye ek olarak özel sos ve sunum şekilleri ile çeşitlendirerek lezzet bakımından tantuninin en özel yemeği haline getirdik. Pilav üstü tantunimiz de çok tutuluyor. Kısa bir süre önce açılmamıza rağmen Astoria AVM ziyaretçilerinin en çok tercih ettiği restoranlardan biri olmayı başardık."

EN ÇOK ESKİŞEHİR’DE TÜKETİLİYOR

Fatih Aşçı, uygun ve hesaplı menüler hazırladıklarını belirterek, “Bir adet et dürüm, bir tavuk dürüm ve içecek 15 TL. İsteğe göre künefe, sütlaç ve mevsiminde kabak tatlısı da seçenekler arasında yer alıyor. Tantuni Sofrası, hem doyurucu hem lezzetli olacak. Amacımız sadece Türkiye’de bir başarı hikayesi yazmak değil, tantuniyi tüm dünyada duyurmak” diye konuştu.

Aşçı’nın verdiği bilgiye göre tantuni Mersin yöresine ait bir yiyecek olmasına rağmen en çok üniversite şehri olarak bilinen Eskişehir’de tüketiliyor. Her sokakta mutlaka bir tantuni dükkanı bulunuyor.

Editör: Barış Köksal