MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapılan toplantı, MEÜ Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü Uluslararası Öğrenci Ofisi ve Dünya Kültürleri Topluluğu tarafından gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 yabancı uyruklu öğrencinin buluştuğu toplantıya, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü Uluslararası Öğrenci Ofisi Sorumlusu Öğretim Görevlisi İsmail Kayadelen, Dünya Kültürleri Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Serdarhan Musa Taşkaya, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Özkan ile üniversitede öğrenim gören Suriye, Ürdün, Filistin, Kenya, Nijerya, Azerbaycan, Türkmenistan ve Moğolistan uyruklu öğrenciler katıldı.

Toplantının açılışında Öğretim Görevlisi Kayadelen, MEÜ’de bir çok ülkeden ve kültürden öğrencinin bulunduğunu belirterek, bu öğrencilerin üniversiteyi, Mersin’i ve hatta başka kültürlerden insanları tanımadan mezun olabildiklerini söyledi. Buradan hareketle böyle bir toplantı düzenlediklerinin altını çizen Kayadelen, "İstedik ki, bu toplantı vesilesiyle birbirlerini tanısınlar, üniversitemizi tanısınlar ve buradan mezun olurken hayatları kolaylaşsın, daha memnun olsunlar" dedi.

Dünya Kültürleri Topluluğu Başkanı Muhammed Hasan ise yabancı öğrencileri bir araya getirmek için ikinci kez toplantı düzenlediklerini kaydetti. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında kurulan Dünya Kültürleri Topluluğu hakkında da bilgi veren Hasan, "Üniversitemizde uluslararası öğrenciler eğitim görmekte. Bu süreçte bu öğrenciler, dil, kayıt işlemleri, sağlık hizmetleri, ulaşım ve ikamet ile gerek sosyal gerek kültürel alanda çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadır. Biz topluluk olarak bu sorunları en aza indirmek için çalışmalarda bulunuyoruz” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca yabancı öğrencilere Doğa Sporları Topluluğu, Arkeoloji Topluluğu ve Fotoğraf Topluluğu'nu tanıtan bilgiler de verildi.
Editör: Barış Köksal