Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, çok sayıda sivil toplum örgütü lideri, iş dünyasının seçkin davetlileri ile birlikte yapılan açılışa Volvo Cars Group 2’inci Bölge Başkan Yardımcısı Thomas Anderson'da katıldı..

Açılışta konuşan Derya Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Volvo markası ile daha da güçlendiklerini ifade ederek, hedeflerinin Mersin’de otomotiv sektöründe liderliğe ulaşmak olduğunu kaydetti..

Volvo Cars Group 2’inci Bölge Başkan Yardımcısı Thomas Anderson, Derya otomotivin Volvo ailesine katılmasıya yetkili satıcı sayılarının 17’ye çıktığını ve artmaya devam edeceğini, Derya Group’la çalışmaktan büyük memnuniyet ve heyecan duyduklarını bildirdi.


Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, ise Hasan Basri Güzeloğlu'nun Kocaeli Valisi olarak atanmasından  hem sevinç hem de üzüntü duyduğunu kaydederek; 'Sayın Valimiz görev yaptığı süre içerisinde Mersin için çok yararlı hizmetler sundu ve çok değerli projeler üretti. Adeta Mersin’in CEO’su olarak görev yaptı. Kendisinin Kocaeli Valisi olarak atanmasından dolayı Kocaeli adına sevinirken Mersin adına üzüntü duyuyorum. Kendisini her zaman şükranla anacağız' dedi.










Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise yaptığı konuşmada Mersin’de 4,5 yıl boyunca büyük bir şevk ve onurla hizmet verdiğini ve görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek; Mersin’de görev süresinin dolması nedeniyle Derya Group Volvo Plaza açılışının katıldığı son etkinliklerden biri olduğunu belirterek, “Böylesi büyük uluslararası kimliğe sahip bir markanın Derya Group bünyesinde Mersin’le buluşmasından gurur duyuyorum. Bu ve benzeri buluşmaların Mersin’in marka değerini arttıracağına, Mersin’in 2023 yürüyüşünde gelişmiş ve güçlü bir kent kimliğine ciddi katkılar sunacağına inanıyorum. Unutmayın ki söylemler değil gerçekleşenler önemlidir. Bu kentin ve ülkemizin genç evlatlarına doğrudan istihdam imkanı sağlayan, yerel ve ulusal sermaye oluşturarak üretim ve buna bağlı olarak hizmetler sektörüne katkı sağlayan bu yatırım bu dediklerimizi güçlendiriyor. Kış Ailesi hem ekonomik hem sosyal hem de kültürel anlamda doğduğu, büyüdüğü ve kazandığı topraklara katkı sağlamakta örnek olan, bu kente değer katan bir ailedir.Kalıcı olan üretilen değerlerdir; maddi kazanımlar üretilen değerlerle bütünleştirilmezse sürdürülebilir değildir. Tıpkı dostluk ve güven gibi. Güveni kazanmış ve bugün bu tesisi kazandığı güven üzerine inşa etmiş Kış Ailesini tebrik ediyorum. Ayrıca; Mersin’de görev yaptığım 4,5 yıllık süre içerisinde çok sıcak bir ortamda görev yapmamı sağlayan, hizmetin esas olduğu bir anlayışla millete hizmet noktasında bana büyük destek veren tüm Mersinli hemşehrilerime ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Mersin Valisi Güzeloğlu, Volvo Cars Group 2’inci Bölge Başkan Yardımcısı Thomas Anderson’a Kız Kalesinin resmedildiği bir tablo hediye etti.

Açılışa ünlü manken Simge Tertemiz de katılırken, gece boyunca muhteşem bir müzik ziyafeti çekildi..



Editör: Barış Köksal