Bu projelerden 24’ünün tamamlandığını belirten Su, 182’sinin devam ettiğini, 45’inin ihale aşamasında olduğunu, 59’unun ise hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Mersin İl Koordinasyon Kurulu’nun 2017 yılı üçüncü toplantısı, Vali Ali İhsan Su başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya vali yardımcıları, kaymakamlar, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin temsilcileri, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Su, toplantıda yaptığı konuşmada, bu toplantı ile öncelikle 2017 yatırım programındaki bölge müdürlüklerinin, il müdürlüklerinin ve yatırımcı kuruluşlarının yürüttükleri yatırımların gerçekleşme seviyelerinin ele alınacağını ifade etti. Yatırımlar çerçevesinde varsa darboğazların ve koordinasyon gerektiren konuların kısa sürede çözüme kavuşturulması ve yatırımların belirlenen sürede tamamlanmasının sağlanması için yapılması gerekenleri masaya yatıracaklarını dile getiren Su, yatırımların gerçekleştirilmesi noktasında koordinasyonun çok önemli olduğunu vurguladı.

“Mersin’de 9,5 milyar lira tutarında 310 projeden 24’ü tamamlandı”

Mersin’deki yatırımlarla ilgili bilgi de veren Su, 2017 yılında il genelinde 310 projenin yürütülmekte olduğunu açıkladı. Bu projelerin toplam tutarının yaklaşık 9,5 milyar lira olduğunu söyleyen Su, projelerden 24’ünün tamamlandığını, 182’sinin devam ettiğini, 45’inin ihale aşamasında olduğunu, 59’nun ise hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulan projeler için ilgililere teşekkür eden Su, devam eden ve hayata geçirilmesi için ön çalışmaları süren diğer projelerin de en kısa sürede hizmete sunulması için tüm yetkililer tarafından aralıksız takip edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kamu hizmetlerinin etkin bir şeklide ve en kısa sürede gerçekleştirilmesinin önemine de değinen Su, kamu hizmetinin vatandaş öncelikli bir hizmet olduğuna işaret ederek Su, “Kamu personeli olarak bizler, vatandaşlarımıza hizmet için varız. Bu anlamda vatandaşımızın işini hızlandıracak ve kolaylaştıracak tedbirleri almak da bizim asli görevimizdir” dedi. Toplantıda daha sonra yatırımcı kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından devam eden projelerle ilgili sunum yapılarak, katılımcıların soru ve görüşleri alındı.
 
Editör: Barış Köksal