Program kapsamında ilk olarak Forum Alışveriş Merkezi’nde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergiyi gezen Vali Su’ya, Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı VII. Bölge Müdürü Hasan Terzioğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Defterdar Hatice İşcen Ercoşman, Tarım İl Müdürü Arif Abalı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yılmaz Şahin de eşlik etti.
 
Sergilenen fotoğrafları ilgiyle inceleyen Vali Ali İhsan Su, gezi sırasında birbirinden renkli fotoğraflarla ilgili Miras’tan bilgi aldı.
 
Serginin gezilmesinin ardından konuşan Vali Su; sergilenen fotoğrafların ilimizin birbirinden değerli tabiat zenginliklerini tanıttığını ifade ederek, fotoğrafların Mersinimizin sadece tarihi ve turistik güzelliklere değil, aynı zamanda birbirinden güzel doğal güzelliklere de sahip olduğunu açık bir şekilde gösterdiğini söyledi.
 
Vali Ali İhsan Su sözlerini, Akdeniz’in incisi Mersinimizin sahip olduğu güzelliklerin tanıtılmasına katkı sunacak bu tür etkinlikleri son derece önemsediklerini ifade ederek noktaladı.


 
Vali Su, 100. Yıl Tabiat Parkı’nı Ziyaret Etti
 
‘Cennette Yedi Köy’ isimli fotoğraf sergisi gezisinin ardından 100. Yıl Tabiat Parkı’nı ziyaret eden Vali Ali İhsan Su, burada ilk olarak ‘Deniz Kaplumbağaları Kurtarma, Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi’nde yürütülen faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Ziyarette yaptığı sunumda Akdeniz’de 5 tür deniz kaplumbağasının yaşadığı bilgisini veren Veteriner Hekim Ayşe Dürgen, bunlardan ikisinin ülkemiz kumsallarını yuvalamak amacıyla kullandığını ifade ederek, bu yıl 190 bin yavru deniz kaplumbağasının denize salındığını söyledi.
 
Sunum sonrasında merkezde bulunan ameliyathane, muayene odaları ve havuzları gezen Vali Ali İhsan Su, tedavisi devam eden caretta carettalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Mersinimizde Ramsar sözleşmesi kapsamında sulak alan ilan edilen ve kuş cenneti olarak tabir edilen Göksu Deltası’nı her yıl yaklaşık 341 kuş türünün ziyaret ettiğini belirten Vali Su, nesli tükenme tehlikesi altında olan caretta caretta kaplumbağalarının ise ilimizin beş ayrı bölgesinde yumurtlama alanının bulunduğunu söyledi. Bu alanların korunması için gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü de sözlerine ekleyen Vali Ali İhsan Su, hayvanların yaşam alanlarının korunmasına, geliştirilmesine ve bu konuda farkındalık oluşturulmasına yönelik yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğinin de altını çizdi.
 
Çeşitli sebeplerle hasta olan veya yaralanan kaplumbağaların tedavilerinin bu merkezde gerçekleştirilerek, tedavilerinin tamamlanmasının ardından tekrar denize bırakıldığını belirterek sözlerini sürdüren Vali Su, konuşmasının sonunda doğal hayatın korunmasının, bu konuda oluşturulacak farkındalıkla mümkün olduğunun üzerinde durarak, tüm Mersinlilerin 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü’nü kutladı.
 
Vali Su’nun konuşmasının ardından tedavi ve rehabilitasyonu tamamlanan kaya güvercinleri ile martıların hep birlikte doğaya salınmasıyla devam eden ziyarette, çevredeki vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılanan Vali Ali İhsan Su, onlarla bir süre sohbet etti.

Editör: Barış Köksal