MTOSB Teknik Endüstri Meslek Lisesi'ni gezen Vali Güzeloğlu daha sonra MTOSB Konferans Salonu'nda düzenlenen törene katıldı. Törene Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, MTOSB Yönetim Kurulu Üyeleri, sanayiciler, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi tarafından hazırlanan ve Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun bölgeye verdiği desteklerle ilgili kısa bir tanıtım filminin izlendiği törende konuşan MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, sanayi bölgesinin bugünlere gelmesinde Vali Güzeloğlu'nun katkılarının büyük olduğunu söyledi.

MTOSB Başkanı Tekli, "İlimize ve bölgemize katkılarınızdan dolayı yöneticilerim ve bölgem adına Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Sayın Valim, Bölgemizin marka Organize Sanayi Bölgesi olma yolunda engin tecrübenizle yanımızda olarak, içimizden biri olarak kamu hizmetlerinden yararlanma noktasında verdiğiniz katkılarla, çıtamızı ikiye, bölgemizi üçe katladınız. Son 2 buçuk yıl içerisinde mal varlığı açısından OSB’miz 3 katı zenginliğe kavuştu. Çevre ödülü almamız, 2’inci sanayi bölgesinin teknolojik altyapı ile hizmete geçmesi, özellikle en önemli projelerden biri olan geldiğiniz günden itibaren 120 öğrenci ile başlattığımız mesleki eğitim çalışmaları gurur kaynağımız oldu. 120 öğrenci ile başlayan bu serüvende 450 öğrenciye ulaştık. Bu projenin temelinde sizler vardınız. Elinize, emeğinize sağlık. Çalışmalarınız anlatmakla bitmez. Otoban bağlantımız ile ilgili taleplerimizi buradan gittikten sonra da takip edeceğinizden eminim. Yolunuz açık olsun." dedi.

Başkan Tekli'ye teşekkür eden Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Ülkemiz için aş ve iş sağlayan, Mersin'i ve bölgemizi güzel bir geleceğe taşıyan OSB'mizin değerli üyeleri bugünkü konuşmam benim en duygusal konuşmam olacak. Hayatın biteceğini ve her doğanın öleceğini bildiğimiz gibi her işe başlarken de bir gün biteceğini biliyoruz. Hayırlı faydalı işler yapmaya çalışıp, son nefesinizi verdiğiniz zaman sorulacak iki kelimeye iyi bir cevap verilebilmesi için yaşarsınız. İyi bilinmek, hoşça anılmak temel hedefse, bir kamu yöneticisinin de sonunda kendisinin de iki kelimelik soruyla anılacağını bilmesi gerek. Günü gelip ayrıldığında hoş bir sada bırakmak, gönüllerde olmaktır önemli olan" dedi.

4 buçuk yılda hiç gitmeyecek gibi Mersin'e hizmet noktasında iç içe gönül gönüle bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Hamd olsun. Allah bize hayırlı ve güzel işler yapmayı  nasip etti. Şüphesiz ben diye çıkılan yolda başarıya ulaşılamaz. Biz demedikten, birlikte çalışılmadıktan sonra hedefe yürümek olmaz. Biz, Mersin'de iş, güç ve gönül birliği üzerinde buluştuk.  Çok güzel anılar var. Bir düşünce olarak bir hayal olarak ortaya çıkan okul projemiz, hiç olmadık kadar hızlı bir şekilde onayı alınarak, karar birliği yapılarak ve sonuç alınarak meydana getirildi. Burada üretim yapan kardeşlerimizin inancının ve güveninin eseridir" şeklinde konuştu.

“Mersin, ülkemizin 2023 hedeflerini güçlendiren bir büyükşehrimizdir" diyerek konuşmasını sürdüren Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Mersin'in bundan sonra da geride bıraktığı her günü bir öncekinden daha zengin daha güzel geçirmesini ümit ederek hayatıma devam edeceğim. Ve inşallah o güzel günleri hep birlikte göreceğiz. 28 yıllık Devlet hizmetim ve 13 yıllık Valilik hizmetimde hem hizmet hem de gönül yapmayı amaçlayan hizmet anlayışım oldu. Çok şükür tayin haberinden sonra Mersinlilerin bizlere duydukları sevgilerini yansıttıklarını gördük. Buradan sevgiyle ayrılmak bize nasip oldu ve bu; bundan sonraki hizmetlerimizde bize güç verecek. Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan, çalışan tüm sanayicilerimiz olarak bize hakkınızı helal etmenizi diliyorum. Bizler hakkımızı helal ettik" sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Törenin ardından MTOSB Başkan Tekli, Valimize Fatih Sultan Mehmet Han’ın bastırdığı ilk altın paranın bulunduğu vazo ve altın paranın anlatıldığı kitap takdim etti.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Konferans Salonu’nda düzenlenen veda töreninin ardından Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Merkez Binası’nda verilen yemeğe katıldı. MTOSB Başkanı Tekli ve yöneticilerle yemekte biraraya gelen Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, sonrasında doğum günü sürprizi olarak hazırlanan pastayı kesti.
Editör: Barış Köksal