Vali Güzeloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, gazetecilik mesleğinin, özellikle çok büyük fedakarlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, “Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler” dedi.

Basının hem hizmetlerin aktarılmasında hem de yönetenlerin sağlıklı karar almasını sağlayan çok önemli bir unsur olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şunları kaydetti: “Bir anlamda basınımız; bizim elimiz, gözümüz, dilimiz ve sesimizdir. 
Gerçekleştirilenleri ve beklentileri karşılıklı anlamda etkileşime bağlı olarak taşıyan ve aktaran yine basın mensuplarımızdır. Bu yüzden Mersin’in giderek gelişen kent kimliğinde basınımızın önemli bir yeri vardır. Bu anlamda basınımız ile kurulacak birlikteliklerinin Mersin'i ve Mersin basınını hedefe ulaştıracağını düşünüyorum. Gerek fiziksel altyapıda gerekse personel eğitimi dahil her türlü çalışmada Mersin Valisi ve Mersin Valiliği olarak basın mensuplarının yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Yüce Önder Atatürk'ün ‘Basın bir milletin müşterek sesidir’ ilkesinden hareketle Basın Ahlak Esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Günü'nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.”
Editör: Barış Köksal