Anamur ve Bozyazı’daki veda ziyaretlerinin ardından Aydıncık ilçesine geçen Vali Güzeloğlu, burada Ay-Tur Belediye Tesisleri’nde vatandaşlarla buluştu. Aydıncık Kaymakamı Özgür Körükçü, yaptığı konuşmada Vali Güzeloğlu'nun engin bilgi ve birikimi ışığında çalışma fırsatı bulduğu için kendini şanslı addettiğini dile getirdi ve Aydıncık ilçesine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini sundu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fikri Uzun, esnafa sahip çıkmasından dolayı Güzeloğlu'na minnettar olduklarını bildirdi. Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Acun da çiftçilere gösterdiği ilgi nedeniyle Vali Güzeloğlu'na teşekkür etti. Belediye Başkanı Ferhat Aktan ise Güzeloğlu'nun ilçeye sık sık gerçekleştirdiği ziyaretlerden, verdiği hizmet ve desteklerden dolayı teşekkür etti.

Aydıncık halkına gösterdikleri sıcak karşılama ve içten ev sahipliği için teşekkür eden Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Zaman nasıl yaşadığınıza bağlı olarak ya çok hızlı akar ya da yerinde kalır. Yaptığınız işten keyif alıyor ve hayatı güzel yaşıyorsanız zamanın nasıl aktığını anlamazsınız. Hizmet insanları için zaman hizmetle buluşursa anlamlı olur, hizmet yapılırsa zaman değerli olur ve hizmetle yoğunlaşırsa zaman yetmez olur. 4,5 yılın nasıl geçtiğini fark etmeden bir bakmışım ki tayinim çıkmış. 4,5 yıl önce Mersin ile buluştuğumuzdan bu yana Mersin’in her meselesine, köşesine ve kişisine dokunup, meselelerin çözümüne katkı koymak, hizmet yapmak ve tüm insanlarımızı kucaklamak nasip oldu. Benim yönetim anlayışım insan odaklıdır. İnsanı kainatın merkezi olarak görmek, onun mutluluğu, huzuru, rahatı ve beklentilerinin karşılanması yönetimin merkezi, temeli, hedefi ve amacıdır. İnsana hizmet ederken iki günü birbirine eş geçirmek ziyanda olmak demektir. Her geçen gün, geride bıraktığınız günden daha iyi, daha başarılı ve hayırlı işlerle buluşmalıdır. Geçtiğimiz 4,5 yıl bu yoğun tempoyla geldi geçti" dedi. Hizmetin bir ekip ve heyecan, seçilen ya da atanan inanmış bir kadro ve çaba işi olduğunu dile getiren Güzeloğlu, şöyle devam etti; "Biz de bu ekibin yöneteni ya da yönlendireni olarak bu işin küçük de olsa bir parçası olduk. Hizmet yapılırken önemli olan gönülleri de kazanmaktır. Değerli ve kalıcı olmak için gönülleri de kazanmanız gerekir. Hayatın anlamı maddi değerler ve servetlerle değil kazandığınız gönüllerle ölçülür. Benim en önemli şiarım, gönüller kazanmak, gönüllerde yer almaktır. Tayin haberimin açıklanmasından bu yana Mersinli hemşerilerimden gelen sevgi dolu olumlu tepkiler beni çok mutlu ediyor. Seçilmiş ya da atanmış memurun görev süresi bitiminde de sorulan 'nasıl bilirdiniz' sorusuna 'iyi bilirdik' yanıtı alırsanız sınavı geçmişsiniz demektir. Allah hepimizi sınavı geçen iyi bilinen, görev sürelerini hayırla buluşturup millete hizmet yapan kişilerden eylesin."

Mersin'in insan sıcaklığı ve o güzelim coğrafyasıyla ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına koyduğu büyük katkı, zenginlik ve dinamikleriyle her alandaki iddiasıyla çok güzel bir şehir olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Yapılan bu güzel işlerin ve gelişmelerin sahibi, en büyük teşekkürü hak eden kesimi bize gönlünü açan, gönülden kucaklayan Mersinli hemşerilerimdir. Ortada bir başarı varsa, bu başarının Mersin halkının devletine olan bağlılığı, devleti temsil eden bizlere olan yakınlığı ile ortaya çıktığını düşünüyorum. Mersinlilere en içten teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Vali Güzeloğlu'na Kaymakam Özgür Körükçü Aydıncık’ı resmeden bir anı tabağı, Belediye Başkanı Ferhat Aktan ise bir tablo ve anı tabağı takdim etti.
Editör: Barış Köksal