Beraberinde Mersin İl Jandarma Alay Komutanı Kd.Alb.Ömer Uyan ve Mersin Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Alb.Fatih Erhan ve daire amirleri ile birlikte İlçeye gelen Vali Güzeloğlu, Anamur Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Çetin’in düzenlediği sabah kahvaltısını il ve ilçe protokolü, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ile birlikte yaptı. Daha sonra Anamur Belediyesi Konferans Salonu'ndaki veda törenine geçen Mersin Valisi Güzeloğlu burada il ve ilçe protokolü, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş ile bir araya geldi. 

Törenin açılışında konuşan Kaymakamı Cengiz Cantürk, “ Valimiz ile 2,5 yıl birlikte görev yaptık. Meslek hayatıma ışık tutacağına inandığım tecrübeleri Sayın Valimiz’den kazandım. Sayın Valimiz’e gösterdiği ilgiden ve ilçemize olan katkılarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Törende Anamur Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Çetin, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Talat Dinçer, Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fuat Uğur ve Anamur Muz Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Güzel birer konuşma yaparak Vali Güzeloğlu'na Anamur ve Mersin’e yaptığı üstün hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise Anamur’a veda konuşmasında şunları söyledi; 

“Anamur’a her gelişimde çok büyük mutluluk duydum. Veda etmek zor. Alıştığım ortama ve sizler gibi sıcak, dost insanlara veda etmenin üzüntüsü içerisindeyim. Hayatı bize veren Cenab-ı Allah, verdiği sürenin sonunda emaneti geri alıyor. Bu her insan için böyle. Herkes için tek bir hedef olmalıdır, o da hayatı bitirdiğinde nasıl bilirdiniz sorusunun karşılığını hayırlı ve iyi bir şekilde verdirebilmektir. Her insanın hedefi budur. Her yönetici görevini bir gün bitirecektir en büyük zenginliğin hayırla anılmaktır. Anamurlu vatandaşlarımızdan haklarını helal etmelerini istiyorum .Anamur’u unutmayacağım ve başarılarını her zaman keyifle izleyeceğim. Anamur ve Mersin Dünya’nın sayılı merkezlerinden birisi olacak. Kruvaziyer Gemilerinin uğrayacağı yerler olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz.”

Konuşmaların ardından Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri plaket ve çeşitli hediyeler takdim ettiler.
Editör: Barış Köksal