Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katılmak üzere Mersin'e gelen Büyükelçi Cieniuch, Vali Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çakacak, Büyükelçinin Mersin’e gerçekleştirdiği bu ilk ziyaretin güzel bir başlangıç olacağını ve iki ülke arasındaki karşılıklı ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağına inandığını söyledi.

Çakacak, "Mersin, sahip olduğu limanı ile Türkiye’nin dünyaya açılan önemli bir kapısı. Sanayi tesisleri ile bir sanayi şehri aynı zamanda 321 kilometrelik eşsiz sahilleri, geçmişten günümüze miras kalan tarihi değerleri ile önemli bir turizm kentidir. Ilıman iklimi ve verimli toprakları ile Türkiye’nin önemli tarım şehirlerinden biridir. Polonya ise Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde büyük bir tarım ülkesi. Gerek fuarlar, gerekse işadamlarımızın karşılıklı ziyaretlerinin ticari işbirliğinin gelişmesine yardımcı olacağı inancındayız. Türkiye, dünya devletleri ile barışçıl bir tutumla iyi ilişkiler içinde olan bir ülke. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözü ile barışçıl olmanın önemini veciz bir ifade ile vurgulamıştır. Türkiye ile Polonya arasındaki 600 yıllık dostluk ilişkisi, dünya var oldukça sonsuza kadar devam edecektir" dedi.

İki ülke arasındaki kültürel ilişkilere de vurgu yapan Çakacak, “Mersin’in iklimi gibi insanları da son derece sıcaktır. Mersinli vatandaşlarımız, ticari işbirliğinin yanı sıra ülkemizin bu güzelliklerini görmek üzere Polonyalıları ilimize bekliyor” diye konuştu. Büyükelçi Cieniuch ise Mersin'in, gerek limanı, gerek ticaret hacmi ile Polonya’da çok yakından tanındığını ifade ederek, "Mersin’in ticari potansiyeli ve tarımsal üretim değeri çok büyük ve Türkiye’nin önemli bir tarım bölgesi. Mersin bir kentte olması gereken dağdan denize her şeye ve birbirinden sıcak insanlara sahip. 600 yıldır Türkiye ile güzel bir işbirliği içerisindeyiz ve bunu Cumhurbaşkanımızın da Ankara ziyareti ile kutladık. Bu ziyareti gerçekleştirme imkanı verdiği için Sayın Valimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal