Valilik makamında gerçekleşen kabulde Cemiyet Başkanı Emre Geçim’e, yönetim kurulu üyeleri Akdeniz Gazetesi Genel Koordinatörü Hakan Bulut, Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemal Dolaşmaz, Gündem Gazetesi imtiyaz sahibi Cihan Kezer, Merhaba Gazetesi köşe yazarı Ali Salgıt, Tarsus Haber Gazetesi ve internet sitesi kurucusu ve genel yayın yönetmeni Serhan Geçim de eşlik etti.

Vali Özdemir Çakacak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, basın mensuplarının halkın gelişen olaylardan doğru olarak ve zamanında haberdar olması için çok önemli bir görev üstlendiklerini, Mersin'de de basın mensuplarının bu görevi yerine getirirken gösterdikleri mesleki duyarlılığın ve yaptıkları çalışmaların Mersin’in tanıtımına ve sosyo-kültürel gelişimine büyük katkı sağladığını vurguladı. Çakacak, “Basın mensuplarımız olayları doğru zamanda ve doğru bilgi eşliğinde halka aktarmak için gece gündüz zorlu bir görev yapmaktadır. Sizlere bu zorlu görevinizde başarılar diliyor, siz görevinizi yerine getirirken biz kamu görevlileri de elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Çakacak, basın mensuplarına başarılarının devamını dilerken, her türlü desteği vermeye hazır olduğunu da belirtti.
TGC Başkanı Emre Geçim de gösterdiği yakın ilgi ve verdiği destekten ötürü Vali Çakacak’a Tarsuslu gazeteciler adına şükranlarını sundu. Vali Çakacak’ın yerel basında yayınlanan haberlere büyük bir duyarlılık gösterdiğini ve sorunlara anında müdahale ederek çözüm getirdiğini dile getiren Geçim, "Sayın Valimiz yerel basın başta olmak üzere tüm basın mensuplarına çok sıcak ve ilgili bir şekilde yaklaşmaktadır. Sayın Valimizin bu tutumu ve basın kuruluşlarına verdiği destek, yerel basın olarak motivasyonumuzun daha da artmasında büyük rol oynamaktadır” dedi.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Vali Çakacak, Tarsus’ta kurulması planlanan üniversite, 600 yataklı devlet hastanesi, kültür merkezindeki bakım onarım çalışmaları gibi konularda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Editör: Barış Köksal