Çakacak, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısında, Mersin'de görev yapan eğitim yöneticileri ile bir araya geldi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Çakacak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Maarif Müfettişleri Başkanı Mustafa Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, il milli eğitim müdürlüğü şube ve okul müdürleri katıldı.

Vali Çakacak, Mersin’de görev yapan toplam bin 137 okul müdürünün ve eğitim idarecilerinin bir arada bulunduğu böyle bir toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eğitimin ve öğretmenliğin önemine vurgu yaptı. “Sizler geleceğimizi inşa eden insanlarsınız. Geleceğimizin mimarları olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirdiğinizden dolayı bizim için hepinizin ayrı ayrı önemi var” diyen Çakacak, konuşmasında Mersin'de gerçekleştirilen eğitim yatırımları konusuna da değindi. 2016 yılı yatırım programında 6 okul var iken bu sayıyı iki katına çıkararak Mersin'deki eğitim yatırımlarına büyük katkı sağlayan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a teşekkür eden Vali Çakacak, "Yatırımların zamanında tamamlanması ve bir an önce hizmete açılması için Mersin Valiliği olarak vali yardımcılarımız ve idarecilerimizle düzenli olarak yaptığımız toplantılarla konuyu titizlikle takip etmekteyiz” diye konuştu.

Konuşmasında eğitimcilere bazı tavsiyelerde de bulunan Çakacak, “Eğitim-öğretim döneminin başında kendinize bir hedef koyun. Hedeflerinizi yazılı hale getirip, yılsonunda da gerçekleşme durumunu karşılaştırırsanız her geçen yıl hedefinizi büyütürsünüz. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Yarın bizlerin yerinde olacak nesilleri sizler yetiştiriyorsunuz. Gelecek nesillerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek, ülkemizin geleceğinin de o kadar aydınlık olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sözlerine okul-öğrenci-veli birlikteliğinin önemine vurgu yaparak devam eden Vali Özdemir Çakacak, “Velilerimizin okullara gelmesini sağlayalım, öğretmenlerimizle ve idarecilerimizle tanıştıralım. Okul-öğrenci-veli birlikteliğini sağlarsak eğitimde arzu ettiğimiz kaliteyi çok daha kolay yakalayabiliriz" şeklinde konuştu.

Öğrencileri, derslerinin yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirmenin önemine dikkati çeken Çakacak, “Çocuklarımızı spor yapmaya, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmaya da teşvik edelim. Böylelikle onların hayata bakış açılarını değiştirebilir, gelecekte ülkemiz için özgüveni olan, daha yararlı bireyler olarak yetişmesini sağlamış oluruz" dedi.

"2023 hedeflerine ulaşmamızda en önemli payı eğitim camiamızın olacak”

Çakacak, konuşmasında İlköğretim Haftası töreninde izlettirilen, Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanmış 15 Temmuz video mesajında da olduğu gibi o karanlık gecede tüm dünyanın, milletin vatan sevgisini ve demokrasiye bağlılığını bir kez daha gördüğünü kaydetti. "Demek ki, öğretmenlerimiz milli şuur verilmesi noktasında çocuklarımızı iyi bir yere getirmişler” ifadelerini kullanan Vali Çakacak, eğitimcilere bir kez daha teşekkür etti.

Konuşmasının sonunda Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü olan 2023 hedeflerine ulaşmasının ancak çocukların donanımlı ve özgüveni olan bir nesil olarak yetiştirilmesi ve koyduğu hedefe koşması ile mümkün olabileceğini vurgulayan Çakacak, bunda da en önemli payın eğitim camiasının olacağını sözlerine ekledi.

Toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Koca’nın konuşması ve şube müdürlerinin gerçekleştirdiği sunumlar ile devam etti.
Editör: Barış Köksal