Çevik Kuvvet’in, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan hizmet binası önünde İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne tarafından karşılanan Vali Çakacak, karşılama mangasını selamlayarak polislerle tek tek tokalaştı. Vali Çakacak, burada yaptığı konuşmada, 11 Aralık Pazar akşamı İstanbul’da düzenlenen terör saldırısıyla terörün acımasız yüzünü bir kez daha gösterdiğini, bu patlamada hem emniyet teşkilatının çok değerli mensuplarının hem de sivil vatandaşların şehit olduğunu söyledi. “Binlerce yıldır üzerinde yaşadığımız toprakları vatan toprağı haline getirmek için şanlı ecdadımız çok büyük bedeller ödemiştir” diyen Çakacak, bu toprakların Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, Kıbrıs’ta ve terörle mücadelede binlerce şehit verilmesi sonucunda ‘kutsal vatan toprağı’ haline geldiğini vurguladı. Çakacak, “Bu toprakları bizlere vatan toprağı yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, onların bize emaneti olan bu kutsal vatan topraklarını kıyamete dek koruyacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her geçen gün daha da hızlı bir şekilde gelişen ve kalkınan, büyük ve güçlü bir devlet olduğunu dile getiren Çakacak, Türkiye’nin uluslararası arenada söz sahibi bir ülke haline gelmesinden rahatsız olan şer odaklarının bu büyümeyi durdurmak için terör gibi insanlık dışı yollara başvurduklarını ifade etti. Çakacak, “Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar büyümemizi ve güçlenmemizi asla ve asla durduramayacaklardır” diye konuştu.

Bunun en somut örneklerinden birinin 15 Temmuz gecesi yaşandığını hatırlatan Çakacak, “Ülkemizi bölmek ve parçalamak, insanlarımızı birbirine kırdırıp iç savaş çıkarmak ve işgal ortamı hazırlamak isteyenler o gece hain planlarını sergilemeye kalktılar. Ancak, yüce milletimizin aziz evlatları, kahraman polisimiz ve şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımız hep birlikte bu oyuna ‘dur’ dediniz. Bu vesileyle bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Çakacak konuşmasının ardından öğle yemeğini Çevik Kuvvet polisleriyle birlikte yedi. Yemek duasının ardından polislerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden Çakacak, daha sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden ayrıldı.
Editör: Barış Köksal