Hilton Oteli'nde düzenlenen yemeğe, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Vali yardımcıları, kaymakamlar, il protokolü üyeleri, turizmciler ve Mersinli sanayiciler katıldı. Yemekte konuşan Vali Çakacak, ‘Akdeniz’in Yükselen Destinasyonları ve Yükselen Destinasyon Olarak Akdeniz’ temaları ile düzenlenen forumun Akdeniz’in incisi Mersin'de düzenlenmesinde Mersinliler olarak büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Sivil toplum ve meslek odalarının saygın üyelerinin, turizme yön veren sektör temsilcilerinin ve alanlarında duayen olan akademisyen ve uzmanların katılımıyla düzenlenen forumun, Akdeniz ülkelerinin turizm sektör gelişimine büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Çakacak, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının kesişme noktasında bulunan Akdeniz Havzası’nın, dünya tarihine yön veren birçok büyük medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi. Akdeniz mozaiğini oluşturan toplumların her ne kadar farklı etnik yapı, inanç ve kültürel değerlere sahip olsalar dahi ortak tarihsel geçmişlerinin olduğunu vurgulayan Çakacak, birbirine yakın doğal doku ve kültürel zenginliğe sahip olmaları dolayısıyla aslında büyük benzerlikler gösterdiğini ifade etti. Birliğin ülkeler arasında ekonominin farklı alanlarında sağladığı bu işbirliği ortamının, dünyanın en önemli turizm destinasyonlarının başında gelen bölge için turizm sektöründe de önemli işbirliği olanaklarını beraberinde getirdiğine dikkat çeken Çakacak, turizm sektöründen en büyük payı bir bütün olarak Akdeniz ülkelerinin aldığını da belirtti.

Akdeniz Turizm Forumu ve benzeri organizasyonlarda sağlanan birliktelik ve sinerjinin insanlar arasında çıkabilen birçok sorunun çözümünde büyük fayda sağladığını da söyleyen Çakacak, turizmin birleştirici ve bütünleştirici bir rolüne de dikkat çekti. Çakacak, MEDITOUR 2016'nın Mersin'de düzenlenmesinde emeğe geçen ve destek sağlayan herkese teşekkür eti.
Konuşmaların ardından Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut'a, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altunsu'ya, Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Numan Olcar'a ve destek veren diğer kurum ile kuruluş temsilcilerine plaket verdi.
Editör: Barış Köksal