Vali Özdemir Çakacak, Anamur ilçesini ziyaret ederek, kurum müdürleri ve daire amirleriyle bir araya geldi. Anamur’da önce Kaymakam Cengiz Cantürk’ü makamında ziyaret eden Çakacak, daha sonra Kaymakamlık toplantı salonuna geçerek, yapılan yatırımlar ve yürütülen çalışmalara yönelik gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına başkanlık etti. Toplantıya, Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Kaymakam Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, bölge müdürleri, il müdürleri ve daire amirleri katıldı.

Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Vali Çakacak, bu tür değerlendirme toplantılarının tüm ilçelerde yapılacağını söyledi. Çakacak, “Bugün burada devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte Anamur’da yapılan yatırımların ve işlerin etkin ve süratli bir şekilde sağlanmasına yönelik istişarede bulunacağız. Bu toplantı vesilesiyle kamu kurum ve kuruluşlarımız birbirlerinin işlerini daha yakından bilecek, koordinasyon gerektiren hususlar var ise etkin bir şekilde, mahallinde kurumlar arası koordinasyon sağlanacak. Aynı zamanda yatırımlarda ve işlerde dar boğazlar var ise bunları daire amirlerimizin bir arada bulunmaları sayesinde işbirliği ve koordinasyon ile kısa sürede çözümlenerek vatandaşımıza verilen hizmetin daha çabuk ve kaliteli olabilmesine yönelik istişare etme fırsatını yakalamış olacağız” diye konuştu.

Devletin bütün kurumlarıyla var olduğunu vurgulayan Çakacak, “Kurumlar kendi görevlerini yaparken muhakkak ki, diğer kurumlarla işbirliği yapma ihtiyacı duyar. Bu işbirliğini her ortamda gerçekleştirmek durumundayız ki, işlerimiz aksamadan bir an önce tamamlanabilsin. Kamu görevlileri olarak bizler vatandaşlarımıza hizmetle mükellefiz ve bunu da en iyi şekilde yerine getirmek durumundayız. Kamu kurumları olarak hangi makamda bulunursak bulunalım daima vatandaşlarımıza kapımız açık olmalıdır. Bunu yaparken de vatandaşlarımıza insan onuruna yakışır bir şekilde davranmak durumundayız. Bu konudaki ilkemiz şudur; kendimiz, eşimiz, çocuklarımız, annemiz veya babamız bir resmi daireye gittiğinde, onlara nasıl davranılmasını istiyorsak bizler de vatandaşlarımıza bu şekilde davranmalıyız“ ifadelerini kullandı.

Vali Çakacak’ın konuşmasının ardından toplantıda, yatırımcı kurum yetkililerince ilçede devam eden projelerle ilgili sunumlar yapıldı. Toplantıda katılımcıların soru ve görüşleri de alındı.
Editör: Barış Köksal