Vali Çakacak, düzenlenen değerlendirme toplantısında kaymakamlarla bir araya geldi. İl genelinde öne çıkan konularla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çakacak, kaymakamlardan da gereğinin yapılmasını istedi. Kamu güvenliğine yönelik olarak il genelinde yapılan arama ve yol kontrolü uygulamalarının güvenlik açısından çok etkili sonuçlarının olduğunu belirten Çakacak, bu nedenle kontrol ve denetimlerin titizlikle takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Özellikle okul çevrelerinde alınan önlemlerle denetim faaliyetleri üzerinde duran Çakacak, okul yöneticileriyle gerçekleştirilecek olan toplantılar ile bu önlem ve denetimlerden daha etkili sonuçlar alınabileceğini kaydetti. Çocukların güvenliği için alınan bu önlemlerin kaymakamlar tarafından bizzat takip edilmesi gerektiğini dile getiren Çakacak, kaymakamlara bu konuda gerçekleştirilen denetim faaliyetlerinin sıklaştırılması talimatını da verdi.

Çakacak, yaşanan terör olayları nedeniyle doğu ve güneydoğu illerinden Mersin’e göç etmek zorunda kalan yoksul ve yoksun ailelerin çocuklarının eğitim ihtiyaçlarının da yakından takip edilmesi için her türlü tedbirin alınmasını da istedi. Uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili proje hazırlanması gerektiğini belirten Çakacak, Mersin Valiliği olarak yürütülmekte olan projelerin yanı sıra geliştirilecek olan yeni projelerin de her zaman destekçisi olacaklarını söyledi. Çakacak, madde bağımlılarının eğitim, spor, tiyatro ve müzik gibi alanlara yönlendirilmesi amacıyla düzenlenecek proje bazlı faaliyetlerle madde bağımlılarının topluma kazandırılması konusunda faydalı olacağını da kaydetti.
Toplantının ikinci bölümü Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü, Mersin Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu Mersin Şubesi Başkanı Halil İbrahim Soysal ile EnerjiSa Mersin Bölge Müdürü Tayfun Sevindik’in de katılımıyla devam etti.
Vali Çakacak, bu bölümde öncelikle Muhtar temsilcilerinin sorun ve taleplerini dinledi. Muhtarların dile getirdiği en büyük sorunun elektrik konusu olduğunu ifade eden Çakacak, bu yıl Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın da büyük destekleriyle TEDAŞ’tan 100 milyon lirayı geçen bir yatırım aldıklarını belirterek, konunun en doğru şekilde anlaşılması amacıyla EnerjiSa Mersin Bölge Müdürünün de toplantıya davet edildiğini ifade etti.
Toplantı, Bölge Müdürü Tayfun’un Mersin’de elektrik alanında yapılan yatırımlar ve sorunların çözümü ile ilgili yaptığı sunumun ardından sona erdi.
Editör: Barış Köksal