Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan bir restoranda düzenlenen veda yemeğine Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak’ın yanı sıra vali yardımcıları ve merkez ilçe kaymakamları da eşleriyle birlikte katıldı.

Onuruna düzenlenen gecede bir konuşma yapan Kaymakam Özener, meslek hayatı boyunca 3 ilde vali yardımcılığı, 7 ilçede de kaymakamlık görevi yaptığını söyledi. 35 yıllık asli kaymakamlık süresinde ise toplam 10 görev yerinde mesleği tamamladığını belirten Özener, “Mersin’de çalıştığım süre içerisinde Sayın Valimin çok büyük desteklerini gördüm. Emeklilik yaşamımın başlangıcında böyle bir gecede hepimizi bir araya getirdiğinden dolayı zati âlilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle göreve devam eden, başta Sayın Valimiz olmak üzere hepinize sağlıklı ve başarılı bir yaşam diliyorum” dedi.

Vali Çakacak ise mülki idare mesleğinin önemine vurgu yaparak, “Bu akşam değerli meslektaşımız Raif Özener’in emekli olacak olması nedeniyle bir araya geldik. Mülki idare mesleğinin Türk idari sistemi içerisinde apayrı bir yeri vardır. Kaymakamlar, kimsesizlerin kimsesidir. Birçok insan bizlerin makam araçlarımızı ve lojmanlarımızı görürler ama ne tür bir iş yaptığımızı bilmezler. Bilmezler ki, mülki idare amirleri kimsenin ilgilenmediği işlerle ilgilenir. Buna rağmen biz bundan hiçbir zaman şikayetçi olmadık. İnsanlara yardımcı olmanın, onlara güzel hizmetler yapıldığında, yüzlerinde beliren tebessümün zevk verdiği bir mesleğin mensuplarıyız” diye konuştu.

“Bizler insanlarımıza hizmet ediyoruz. Bu nedenle aldığımız dualar bizim en büyük ödülümüz oluyor“ diyen Çakacak, şöyle devam etti: “Büyük fedakarlıklar gerektiren böyle bir meslekte 37 yılını geride bırakarak emekliye ayrılacak olan değerli meslektaşımız Raif Özener’e bundan sonraki hayatında mutluluk ve sağlık diliyorum.”

Vali Çakacak, gecenin sonunda Kaymakam Özener’e, Mersin’de görev yaptığı süre boyunca göstermiş olduğu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
Editör: Barış Köksal