Valilik makamında gerçekleşen kabulde, Türkiye’de daha önce de darbelerin olduğunu belirten Vali Çakacak, 15 Temmuz’daki hain girişimin ilk defa doğrudan Türk Milletinin iradesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bombalanmasına cüret edilecek kadar ileri gittiğini ve bunun hiçbir şekilde izah edilemeyeceğini kaydetti.
 
Türk Milleti’nin ne kadar onurlu bir Millet olduğunu belirten Vali Çakacak “Milletimizin egemenliğine kasteden darbecilerin, o elim gecede yine Milletimize sığındıklarına şahit olduk. Halkımız engin sağduyusuyla ve dik duruşuyla o hainleri kısa süre içerisinde püskürterek tüm olumsuzlukları bir demokrasi zaferine dönüştürmeyi başarmıştır. İnşallah bu zafer birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olur” dedi.
 
İl Başkanı Özyiğit ise Ülkemizin tahmin dahi edilemeyecek bir teşebbüsle karşı karşıya kaldığını, ancak bu olumsuz durumun her düşünceden vatandaşımızın demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmasıyla ülkemizin geleceği açısından umut veren bir durum haline getirildiğini ifade etti.
 
15 Temmuz’da, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızmış çete üyesi bir grup tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından toplumumuzun geniş kesimince desteklenen Demokrasi Nöbeti’nin devamlılığının önemi de vurgulandı. 28.07.2016
Editör: Barış Köksal