Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında devletin, milletin, demokrasinin ve milli iradenin yanında olduklarını vurgulayan ziyaretçileri kabul etmeye devam ediyor. 
Vali Çakacak, İmam Hatip Okulları Platformu Mersin İl Koordinatörü Mustafa Erim ve beraberindeki heyet ile Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. İlk olarak İmam Hatip Okulları Platformu Mersin İl Koordinatörü Mustafa Erim ve beraberindeki heyeti kabul eden Vali Çakacak, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile ellerinde sadece Türk bayraklarıyla din, dil, ırk, siyasi görüş ayrımı yapılmaksızın tüm Türkiye’nin hep birlikte, tek yürek olarak darbecilere kısa süre içerisinde dur dediğini ifade etti.

Erim ise geçtiğimiz Pazar günü Mersin Valiliği himayesinde Cumhuriyet Meydanı'nda on binlerin katılımıyla düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini, bu sayede de milletin darbeye karşı çıktığını ve her zaman bir ve beraber olduğunu tüm dünyaya en iyi şekilde gösterdiğini ifade ederek, Vali Çakacak’a şükranlarını sundu.

"Mersin İdmanyurdu, Mersinimizin birleştirici güçlerinden biridir"
İmam Hatip Okulları Platformu'nun ardından Çakacak, Mersin İdmanyurdu Başkanı Hüseyin Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Kabulde konuşan Çakacak, yönetime yeni sezonda başarılar dileyerek, "Demokrasi ve milli irade duygularımızın zirveye ulaştığı bu günlerde, millet olarak birbirimize her zaman olduğundan daha fazla kenetlenmeye ihtiyacımız vardır. Bu anlamda Mersin İdmany
FOTOĞRAF YÜKLEME ALANIurdumuz, Mersinimizin birleştirici güçlerinden biridir. İlimizin önemli bir markası olan Mersin İdmanyurdumuzun önümüzdeki sezon daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Başkan Çalışkan ise Mersin gibi farklı kültürlere ev sahipliği yapan bir kentte, süreci etkin ve başarılı bir şekilde yöneterek bir vatandaşın dahi burnu kanamadan atlatılmasında gösterdiği dik duruş ve cesaretten dolayı Vali Çakacak’a şükranlarını sundu. 

Büyük yöneticilerin ancak böyle önemli günlerde öne çıktığını da kaydeden Çalışkan, Mersin’de farklılıkların bir zenginlik olarak benimsendiğini ve ilk günden bu yana on binlerin meydanlarda bir araya gelerek darbe sürecini bir demokrasi şölenine dönüştürdüğünü belirtti.
Editör: Barış Köksal