CHP Milletvekili Seçer, CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım ile birlikte Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı makamında ziyaret etti. Tarhan’ın azımsanamayacak bir oy oranıyla belediye başkanı olduğunu ifade eden Seçer, Mezitli’nin Mersin’in önemli yerleşim bölgesi olduğunu kaydetti. Mezitli’ye son zamanlarda yoğun göç olduğuna dikkat çeken Seçer, “Toplum olarak da sosyo-ekonomik yapısı son derece iyi bir bölge. Böyle toplumlarda hizmet etmek oldukça zordur. Ama Neşet Bey’in geçmişten gelen deneyimiyle Mezitli’yi yönetebileceğine inanıyorum” dedi.

Mezitli’nin CHP’li bir belediye başkanı tarafından yönetilmesinin kendileri için gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Seçer, “Ancak, bu gururlu sevinci buruk yaşıyoruz. Nihayetinde büyükşehri parti olarak kaybettik. Hatalarımızı değerlendireceğiz. Bu hatalarımızı objektif olarak masaya yatıracağız, önümüzdeki seçimlerde telafi edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Tarhan da uzun zamandır tanıdığı ve aynı zamanda meslektaşı olan Milletvekili Seçer’in desteğini bundan sonra da göreceğine inandığını kaydetti. Tarhan, “Özellikle kırsal alanda yaşayan, tarımla uğraşan vatandaşlarımızın sorunları konusunda kendilerinden her zaman yardım bekleyeceğiz. Köylümüzün tarım konularında sorunlarını yüksek sesle dile getirdiği gibi bundan sonra da Sayın Vahap Seçer’den destek bekleyeceğiz. Geçtiğimiz günlerde doludan zarar gören vatandaşlarımız oldu, yasal engellerden dolayı sigortadan yararlanamadılar. O nedenle önümüzdeki süreçte tarımda bölgemizde büyük ekonomik sorunlar yaşanacaktır. Bu sorunları Meclis’te gündeme getireceklerine inanıyorum. Bize de belediye sorunlarında geçmişte olduğu gibi destek olacaklardır” diye konuştu.

Öte yandan, seçimin ardından Neşet Tarhan’a kutlama ziyaretleri devam ederken, Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmaoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Mersin Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Köç ve Yönetim Kurulu üyeleri ile hemşehri derneklerinin başkanları da ile bir araya gelerek ‘hayırlı olsun’ dileklerini ilettiler.
Editör: Barış Köksal