Uzun, 2014-2015 eğitim öğretim yılının başlaması vesilesiyle yaptığı açıklamada, uzun bir tatilin ardından yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlıyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Geleceğimizin şekillenmesinde önemli yeri olan bu anlamlı günde, öğrencilerin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın heyecanı ve sevincini yaşadığını ifade eden Uzun, "Yeni nesli şekillendiren öğretmenlerin de geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, muasır medeniyet yolunda yetiştirmenin gururunu yaşıyor. Bu denli önemli günde 2014-2015 eğitim öğretim yılını ve 'İlköğretim Haftası'nı içtenlikle kutluyorum” dedi.

Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu dile getiren Uzun, “Kişinin gelişim ve olgunlaşma durumuna göre öğrenme etkinlikleri ve ihtiyaçları değişse de şunu çok iyi biliyoruz ki kişinin aile durumu, çevresel etkileşimi ve okul durumu öğrencilerimizin başarı düzeyini etkileyen en önemli sebeplerdir. Bu nedenle yeni eğitim sistemimiz bireyi merkeze alan, bireyin farklılıklarını gözeten ve eğitim ortamını ona göre hazırlayan bir yapıdadır” diye konuştu.

Türkiye’nin her alanda olduğu gibi eğitim alanında da önemli değişikliklerle, emin adımlarla yoluna devam ettiğinin altını çizen Uzun, şöyle konuştu; "Gelişen ve değişen dünyada ortam şartlarına ayak uydurabilmemiz için gerek toplum olarak gerekse kişi olarak kendimizi geliştirmeli, büyük düşünmeli ve yaşamak istediğimiz ortam şartlarını kendimiz belirleyecek bilgi ve donanıma sahip duruma gelmeliyiz. Değerli öğrencilerimize özellikle şu zinciri hatırlatmak istiyorum. Başarılı bir ilköğretim eğitimi iyi bir lise, iyi bir lise eğitimi iyi bir üniversite, iyi bir üniversite refah düzeyi yüksek bir hayat olanağı sağlar. Bu sebeple işin başında başarıya odaklanarak ve bu motivasyondan taviz vermeyerek çalışmalarımızı yapmalı, bizlere hayatın engellerini aşmamız hususunda gece gündüz demeden emek veren anne babalarımıza ve öğretmenlerimize sevgi ve saygıda kusur etmeden öğretim yılını tamamlamalıyız.”

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”
Bu beklentiler doğrultusunda eğitim hizmetlerinin seviyesini yükseltmek ve eksiklikleri gidermek için Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti olarak var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Uzun, “Bilim ve teknolojinin tahminlerin ötesinde bir hızla ilerlediği, aynı zamanda bilgiye ulaşmanın son derece kolaylaştığı günümüzde, yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin, her koşulu fırsata dönüştürüp çağın gereklerini yapacak donanıma sahip nesiller olarak yetiştirilmesi gerekliliğine inancımızdan dolayı, kendini sürekli yenileyen, ezbercilikten uzak bireyler yetiştirmek için okullarımızın her türlü fiziki yapı ve donanımının, bilim ve teknolojiye uygun hale getirilmesi çalışmalarımız hızla devam etmektedir" dedi.
Editör: Barış Köksal