Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, uyuşturucu madde sattığı şeklinde hakkında bilgi bulunan ve çeşitli mahkemelerce hakkında yakalama kararı olan G.O., Asayiş Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir eve düzenlediği operasyonda, şüpheli 4 bayanla birlikte yakalandı. Evde yapılan aramalarda 670 gram kubar esrar ile suçtan elde edildiği değerlendirilen bin 910 TL para ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerin kendilerine ait kimlik kartları üzerinde oynama yaptıkları, vatandaşlık numarası, resim ve diğer bilgilerinin farklı olduğu tespit edildi.

Şüphelilerle ilgili yapılan incelemede, S.O. adlı bayanın, 'Birden Fazla Kişi Tarafından Birlikte Yağma, Hırsızlık ve Dolandırıcılık' suçundan 8 ayrı yakalama emri ile G.O.'nun ise, aynı suçlardan 9 ayrı yakalama emri ile arandıkları belirlendi.

Gözaltında bulunan şüphelilerden N.A. ve N.O.'nun, alınan ilk ifadelerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları ile salıverildikleri; G.O., S.O. ve G.O. isimli 3 şüphelinin ise, 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Sahte Kimlik Düzenlemek' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları bildirildi.
Editör: Barış Köksal