Vali Çakacak, son dönemlerde dünyada uyuşturucu kullanımının çok küçük yaşlara kadar indiğini belirterek, "Uyuşturucu bağımlılığı sadece çocuklarımız ve gençlerimizi değil, neredeyse tüm insanlığı tehdit edecek boyutlara ulaştı" dedi. 
Valilik'te gerçekleştirilen toplantıya, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Ahmet Çamsarı, Baro Başkanı Ali Er, Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı ile ilgili kurumların müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Çakacak, uyuşturucu ile mücadele konusuna büyük önem verdiklerini ve bu mücadelenin daha etkin bir şekilde yapılmasına yönelik çok yönlü çalışmalar yapılacağını söyledi. Uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesi amacıyla güvenlik birimlerinin daha kapsamlı çalışma yapması gerektiğini vurgulayan Çakacak, madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi amacıyla madde bağımlılarının eğitilmesi, istihdam edilmesi ve bağımlıların topluma kazandırılması noktasında somut projeler oluşturulması amacıyla Valilik Proje Ofisi'nin ilgili birimlerle birlikte çalıştığını dile getirdi. Özellikle son dönemlerde dünyada uyuşturucu kullanımının çok küçük yaşlara kadar indiğinin altını çizen Çakacak, uyuşturucu bağımlılığının sadece çocukları ve gençliği değil, neredeyse tüm insanlığı tehdit edecek boyutlara ulaştığına vurgu yaptı.

Vali Çakacak'ın konuşmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mersin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli uyuşturucuyla mücadele konusunda sunumlar yaptı.
Editör: Barış Köksal