Özenle hazırladıkları projeleri 'Üreten Gençlik Proje Sergisi'nde beğeniye sunan MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı sergiye, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, MTOSB Başkan Vekili Güral Savaştürk, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz, Soda Sanayi AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Güler, Soda Sanayi AŞ. Kalite Güvence Müdürü Temel Hocaoğlu, MTOSB Yönetimi ve çok sayıda sanayici katıldı. Öğrencilerin robotlardan makinelere varıncaya kadar hayatı kolaylaştırmak adına ürettikleri buluşların stantlarını gezen MTOSB Başkanı Sabri Tekli ve sanayiciler başarılı olan öğrencileri ödüllendirdi.

Türkiye Şişe ve Cam AŞ'nin sponsorluğunda düzenlenen serginin açılış konuşmasını yapan MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Gürbüz eğitime katkı sağlayan ve üreten nesillerin topluma kazandırılması için çaba gösteren herkese teşekkür etti. 

Eğitime ve öğretime verdiği önemle bilinen MTOSB Başkanı Sabri Tekli, ‘MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizi ürettikleri projelerden dolayı tebrik ediyorum. Üreten ve gelişen toplumun sağlanabilmesi adına sürekli çalışan ve proje geliştiren gençlerimize ihtiyacımız var. Bu öğrenciler bizlere ülkemizin geleceği için umut ışığı oluyor. Ürettikleri projeler ve buluşlar belki de ülkenin kaderini değiştirecek. Bu bağlamdan dolayı toplumun ileriye taşınması ve üretimin artması için çalışan ve çabalayan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum' ifadelerini kullandı.



MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin diğer okullara göre olanaklarının daha gelişmiş olduğunu belirten Soda Sanayi AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Güler, 'Burada okuyan öğrencilerimiz aldıkları kaliteli eğitim - öğretimden dolayı çok şanslı konumdalar. Bu gün sergimizi gezerken gördük ki öğrencilerimiz ürettikleri projelerle aldıkları eğitimin kalitesini yansıtmışlar. Öğrencilerimiz burada sundukları projelerle ileriye dönük üreten bir geleceğin sinyallerini verdi. Emeklerinden dolayı tüm öğrencilerimize teşekkür ederek, desteğimizin her zaman onlarla birlikte olduğunun bilinmesini istiyorum' dedi.

Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler M.Y.O Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Mehmet Yılmaz ve Mersin Üniversitesi Makine Bölümü Öğretim Görevlisi Bülent Harun Kılıç'ın jüri üyeliğini yaptığı sergide başarılı olan öğrencilere MTOSB Başkanı Sabri Tekli ve Soda Sanayi Temsilcileri tarafından hediyeleri verildi. Sergide projeleri ile umut veren öğrenciler derecelerine göre tablet ve D&R hediye çeki ile ödüllendirildi.



Editör: Barış Köksal