Özellikle kışın, yağışlı günlerde sorun yaşadıklarını ifade eden Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu ile Silifke Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ulaşım ve trafik sorununu dile getirmek için okul önünde eylem yaptı.Pankartlar açarak okul girişini kapatan öğrenciler, "Minibüsçüler arasındaki çekişmeden biz zararlı çıkıyoruz. Silifke halkının ve devlet büyüklerinin bizlere yardım etmesini bekliyoruz” dediler.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Durar, "Silifke halkının yaptırmış olduğu bu üniversitenin, burada yok sayılmasını ve gözardı edilmesini istemiyoruz. Gerek ulaşım, gerek trafik düzenlemelerinin biz öğrenciler olarak idari kurumlar tarafından yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Taşucu Kooperatifi minibüslerinin okula kadar çıkıp güvenli bir ulaşımın sağlanması, Sim Kooperatifi minibüslerinden 1 numaralı hattın güzergahına okullarının da dahil edilmesini istediklerini belirten Durar, şöyle konuştu: "Kooperatifler arasındaki husumetlerden dolayı daha fazla mağdur olmak istemiyoruz. Bizim isteğimiz ne siyasi, ne de politik bir istektir. Biz sadece okulumuza daha rahat ve güvenli bir şekilde ulaşmak istiyoruz. Bunun içinde tüm duyarlı yetkililerin ve Silifke halkının destek ve yardımların bekliyoruz.” Yapılan basın açıklamasının ardından okul girişi önünde toplanan öğrenciler Silifke-Taşucu anayoluna yürüyerek slogan attı.
Editör: Barış Köksal