Toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Akdeniz Kent Konseyi, bu amaçla projelerine devam ediyor. Kent ve kentliler adına bugüne dek farklı projelere imza atan Akdeniz Kent Konseyi, bu kez de bir film gösterimi ile adından söz ettirdi. Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen gösterime, Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanları Ful Uğurhan ve Faik Burakgazi, konseyin bileşenleri, engelli vatandaşlar ile anne-babaları ve engelli dernekleri temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Filmin gösterimi öncesi Akdeniz Kent Konseyi Engelliler Meclisi adına söz alan Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şube Başkanı Mürsel Çiftçi, ilgileri nedeniyle konuklara teşekkür etti.

Umut filmini neden gösterime sunduklarına açıklık getiren Çiftçi, "Biz engellilerin en büyük yardımcısı annelerimizdir. Bu da demek oluyor ki, babalar biraz duyarsız. Ancak birazdan izleyeceğimiz 'Umut' filminde, babaların da ne kadar fedakar olduğunu göreceğiz. İkinci amacımız da siz dostlarımızla bir arada olabilmektir. Sizler güç ve destek verdikçe bizim de başarılarımız kaçınılmaz olacaktır" dedi.

Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Burakgazi de konseyin amaç ve çalışmalarını anlatarak, "Akdeniz Kent Konseyi, Akdeniz'de bulunan bütün dinamikleri kapsayan bir çatı ve kuruluştur. Bu konsey, 'Mersin ve Akdeniz'e ilişkin bir fikrim var, kentim adına çalışmak istiyorum, kentimi sahipleniyorum' diyen herkese kapılarını açık tutar. O itibarla sizleri birlikte çalışmaya bekleriz. Meclislerimizle beraber farklı çalışma gruplarımız var. İlginizi, fikrinizi, emeğinizi birleştirebileceğiniz bir yanımız mutlaka vardır. Yeter ki siz ilgi duyun ve gelin. Siz yoksanız gerçekten de kendimizi eksik hissederiz. Çünkü kent dinamikleri arasında sizler de varsınız. Sizler de aramızda olursanız kendimizi daha da zengin hissederiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 'Umut' filminin gösterimi, büyük bir duygu yoğunluğu altında gerçekleşirken, özellikle annelerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Filmin ardından etkinlik, kokteyl ile sona erdi.

Editör: Barış Köksal