Mersin’in Bozyazı ilçesi 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Bozyazı Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Erhan Çevik, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kd. Bçvş. Güngör Ketboğa, İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Tören, Kaymakam Taşdan, Başkan Ballı ve siyasi parti temsilcilerinin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Ardından, saat 09.05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunması ile Türk Bayrağı göndere çekildikten sonra yarıya indirildi.


Buradaki törenin ardından meydanda bulunanlar Bozyazı Müftülük Konferans Salonu’na geçti. Burada 15 Temmuz Milli İrade Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Şimşek, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Atatürk’ün, ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, deha sahibi, kararlı, inatçı ve kendinden emin bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, “Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığında ilerlenmelidir. Bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır. Aramızdan ayrılışının 79. yılında, Türk ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen büyük önder Atatürk’ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızın altında birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.


Törende daha sonra Atatürk konulu slayt ve video gösterimi yapıldı. 15 Temmuz Milli İrade Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koro ‘Atatürk Oratoryosu’nu seslendirirken, öğrenci korosunun verdiği konserin Bozyazı Kültür, Sanat ve Müzik Derneği bünyesinde öğretmenlerden oluşturulan koroda bulunan öğretmenler de solo olarak Atatürk’ün sevdiği türkü ve şarkıları seslendirdi. ‘Atatürk’ü Anma Haftası‘ dolayısıyla ortaokullar ve liselerde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile yağış nedeni ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında ödüllerini alamayan öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından Atatürk resim sergisinin gezilmesiyle tören sona erdi.

Editör: Barış Köksal