Sabah saatlerinden itibaren Çamdüzü kurultay alanını dolduran ülkücülere kurulan çadırlarda ikramlarda bulunuldu. 
Şölene, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Mersin İl Ocak Başkanı Hüsnü Doğan, ilçe ocak başkanları Silifke MHP İlçe Başkanı Osman Oğuz ve yönetimi, Silifke Ülkücü İşçiler Dernek Başkanı Ömer Alparslan Eldere ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, daire başkanları, partililer ve Silifke halkı katıldı.

Olcay Kılavuz ülkücülere seslenerek Ülkü Ocaklarının ilim irfan yuvası konumunda Türk gençliğine rehber olmaya devam ettiğini, bıkmadan, usanmadan, yorulmadan bu kutsal emaneti taşıyacaklarını söyledi. 

Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Göbekci ise, “Nefsini bilen rabbini bilir. Rabbini bilen varlığı bilir. O halde yaradan ötürü kendimize çeki düzen vermeli, ağız ishali yapan tuzaklardan uzak durmalı, fitne, fesat ve dedikoduyu def etmeliyiz. Ülkücüler kimsenin nitelikli elemanı değildir. Ülkücüler yüce Türk milletinin emrinde, çile ile mayalanmış rütbesiz askerdir. O halde omuzlarımızdaki bu sorumluluğun bilincinde olmalı, devraldığımız, yaşattığımız ve devredeceğimiz bu kutlu davayı layıkı ile korumalıyız. Bu duygularla yüce Türk milletinin yegane iradesi Ülkü Ocakları olarak; eski ve yeni görev yapmış, bir bardak çay içmiş, gönlünün kutbu olmuş herkesi ocak çatısı altında Türk ve İslam davasına hizmet etmeye davet ediyoruz. Hepinizin bildiği gibi sürekli bizleri sorgulayan, Türkiye’de gelişen olaylarda Ülkücüler neredeydiniz diye soran bir halka sahibiz. Bizim nerede olduğumuzun cevabını vermek için bu gün buradayız. Bizim nerede olduğumuzu merak edenlere sesleniyorum; Ülkücüler burada. Onların bizleri görmek istediği karanlık, kasvetli ortamlarda hiçbir zaman göremeyecekler. Elbette ki ülkemizde gelişen, yaşanan olaylarda Ülkücü hareketinin muhakkak söyleyecek sözü var. Sizlere buradan özellikle belirtmek istiyorum ki, Ülkü ocakları ilim ve irfan yuvasıdır. Sizlerin yetiştirdiği ve bizlere emanet ettiği geçlere bu ülkeye faydalı bir şekilde yetiştirmektir. Artık şafak sökmüştür. Silifke’de ülkücülerin var olduğunu gösterdik ve bundan sonrada varlığını sürdüreceğiz. Biz buradayız, Silifke’deyiz, biz varız” dedi. 
Editör: Barış Köksal