Irak Türkmen Derneğinde gerçekleştirilen programda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirterek, "Bölge adeta kan gölü. Hemen her gün yeni yeni şahadet haberleri geliyor ve bundan dolayı da hepimiz kahroluyoruz. Terör ne Ramazan, ne bayram dinliyor, ne de insanlıktan nasibini almış. Maalesef Türk milletinin kaderi, tarih boyunca dâhili ve harici düşmanları her dönemde olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Ama önemli olan bizim birbirimize sahip çıkmamızdır” dedi.

Kerkük’ün aslında bir Türkiye Cumhuriyeti toprağı olduğunu belirten Kocamaz, “Ama maalesef geçmişte yapılan bazı hatalar neticesinde ana yurttan koparılmış, özellikle son dönemde de yok edilmeye çalışılan çok önemli bir Türkmen bölgesidir. Oradaki bütün soydaşlarımızın dertleriyle dertleşip, onların sıkıntılarını paylaşıyoruz. Onlara sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Biz de bir yerel yönetim olarak üzerimize düşen neyse gerek burada, gerek Kerkük’te ve Suriye’de soydaşlarımızla ilgilenme gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

Mübarek Ramazan ayının hürmetine oynanan oyunların bozulmasını temenni eden Kocamaz, “Sıkıntı içerisindeki bütün Türkmen kardeşlerimizin ve İslam aleminin sıkıntılarının giderilmesine bu mübarek Ramazan ayının vesile olmasını niyaz ediyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun diyorum. Her zamankinden çok daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde özellikle de dediğim gibi Ramazan vesilesiyle saflarımızı biraz daha sıklaştıralım, biraz daha kol kola girelim. Birbirimizi sahiplenelim diyorum. Allah yardımcımız olsun” şeklinde konuştu. Programa Kocamaz'ın yanı sıra TÜRKAV Mersin Şube Başkanı Mustafa Tekerek ile Irak Türkmen Derneği Başkanı Ferhan Zalo da katıldı.
 

Editör: Barış Köksal