Vali Çakacak, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ile birlikte Yenice Arıklı Köyü mevkiinde faaliyet gösteren ve Türkiye’deki iç ve dış mekan saksılı süs bitkisi üretimi yapılan firmalar arasında ilk sıralarda yer alan bir üretim tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Çukurova Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle Türkiye’de ilk kez cam serada orkide yetiştiriciliği yapılan tesisi gezen Çakacak, tesis sahibi Osman Yanık’tan da üretim ve ihracat miktarları hakkında bilgi aldı.

Vali Çakacak’a ziyareti için teşekkür eden tesis sahibi Yanık, “Yurt içi ve yurt dışı taleplerini karşılamak amacıyla 50 kişiye sürekli, 60 kişiye de geçici olarak istihdam sağladığımız 131 bin metrekare alana sahip tesisimizde 40 ana türde yılda 2 milyon 500 bin adet süs bitkisi üretiyoruz” dedi.

Mersin’de böyle bir tesis bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak da “Yüksek teknoloji kullanılarak üretim yapan ve ürettiği ürünleri dünya pazarına sunan böyle büyük bir tesisin Mersin’imizde olması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Önemli katma değer üreten bu ve benzeri tesisleri çok önemsiyor, ilimizde sayılarının daha da artmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: Barış Köksal