Dünyada makarnada söz sahibi bir Türk markası olan Arbella, bir ilke daha imza atarak bakliyat ve makarnayı aynı üründe buluşturup, ‘mercimekli makarna’ ve ‘nohutlu makarna’ üretti. Arbella Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, “Makarnayı olduğundan daha sağlıklı hale getirmek üzere Ar-Ge çalışmaları yaptık ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik; mercimeği ve nohudu makarna ile birleştirdik” dedi. 

Makarna sektöründe, gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla yeniliklerin öncü markası olan ve dünya çapında ödül alan Arbella Makarna, Türkiye’de bir ilke daha imza atarak, makarna ve sağlıklı beslenme tutkunlarına iki yeni ürün sundu. ‘Mercimekli makarna ve nohutlu makarna’ üreterek piyasaya sunan Arbella, bakliyat ile makarnayı bir araya getirerek sağlıklı yaşama katkı verdiği yeni ürünlerinde, lezzet açısından da makarna tadını korumayı başardı.

“Dünyada yeni trend, sağlıklı ve besin değeri yüksek gıdalar”

Arbella Makarna Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arslan, yaptığı açıklamada, makarna sektöründe gerçekleştirdikleri Ar-Ge çalışmaları ile yeni ürünler sunduklarını ve özellikle sağlıklı ürünlere ağırlık verdiklerini söyledi. Arbella olarak dünyadaki sağlıklı ürün trendini takip ettiklerini belirten Arslan, mercimekli makarna ve nohutlu makarnayı sağlıklı beslenme tutkunlarının beğenisine sunduklarını ifade etti. Dünyada yeni trendin sağlıklı ve besin değeri yüksek gıdalar olduğunu dile getiren Arslan, bu gıdaların başında da bakliyatın geldiğini vurguladı. 2016 yılının, Dünya Bakliyatçılar Konfederasyonu’nun (GPC) başvurusu ve Birleşmiş Milletler’in kabulü ile ‘Dünya Bakliyat Yılı’ ilan edildiğini hatırlatan Hasan Arslan, iki yıl süren Ar-Ge çalışması sonunda bakliyatla makarnayı bir araya getirdikleri bilgisini verdi.

“Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik”

Makarnanın durum buğdayından üretildiği ve katkı maddesi içermediği için tamamen doğal olduğunun altını çizen Arslan, “Makarnayı olduğundan daha sağlıklı hale getirmek üzere Ar-Ge çalışmaları yaptık ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik; mercimeği ve nohudu makarna ile birleştirdik” dedi.
Bakliyatın insan sağlığını koruyan, iyileştiren, nonalerjik, bitkisel proteini en yüksek, sağlıklı olduğu kadar ekolojik ve çevreci bir ürün grubu olduğuna vurgu yapan Arslan, bakliyatla makarnayı bir araya getirerek sağlıklı yaşama katkı sunduklarını, bunu yaparken de gerek görsel gerekse lezzet bakımından bilinen makarna formundan uzaklaşmadan ürün geliştirdiklerini kaydetti.

“Dünyadaki trendlere yön veriyoruz”

Arbella’nın yenilikçi bir firma olduğunu ifade eden Arslan, dünyadaki trendleri takip ettikleri gibi trendlere yön de verdiklerini belirti. Geçtiğimiz Ekim ayında 30 ülkeden üçer ürünün değerlendirmeye layık görüldüğü Sial World Tour yarışmasında sağlığa katkı sunan farklı bir makarna çeşidi ile Türkiye’yi temsil ettiklerini ve ödül aldıklarını anlatan Arslan, dünyada ve Türkiye’de ilklere imza atmaya devam edeceklerini söyledi. Yeni piyasaya sundukları ürünlerle makarnayı bakliyatın yüksek protein ve lif oranı ile birleştirdiklerini, bu şekilde daha sağlıklı hale getirdiklerini söyleyen Arslan, tüketicilere artılar sunduklarının altını çizdi.

“Dünyada 100’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz”

Dünyada 100’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Arslan, “Sağlıklı ürün grubumuz ihracatta yoğun talep görüyor. 2015 yılında 50 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2016 yılı verilerimize baktığımızda, bir önceki yıla oranla yüzde 15’lik bir büyüme yakaladığımızı görüyoruz. Hedef pazarlarımız Hindistan, Çin ve Rusya olup, 2017 yılında yüzde 10’luk bir büyüme hedefliyoruz. Ürün ve hizmette yaptığımız inovasyonların ülkemiz için de değer yaratacağını düşünüyoruz. Geliştirdiğimiz bu özel ürünlerin dünyadaki Türkiye makarnası algısına ve tüketiminin artmasına katkı sunacağına inanıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımıza ve ekosistemin gelişimine destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Editör: Barış Köksal