Valilik makamında gerçekleşen ziyarete Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TDBB Başkanvekili ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak, TDBB Eşbaşkanları Kırgızistan Yerel Yönetimler ve Etnik İlişkiler Ajansı Başkanı Naken Kasiev, KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Azerbaycan Belediyelerle Çalışma İş Merkezi Başkanı Mehdi Selimzade’nin yanı sıra Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile İstanbul’un Bayrampaşa, Bağcılar, Beykoz, Pendik, Ankara’nın Keçiören, Bolu’nun Kartepe, Kocaeli’nin Gebze ve Gaziantep’in Şahinbey ilçe belediye başkanları katıldı.

Çakacak, ziyarette yaptığı açıklamada Türk Dünyası Belediyeler Birliği heyetini Mersin’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Mersin, Türkiye’nin küçük bir örneğidir. 321 kilometrelik sahili, 1,5 milyon teu işlem hacmine sahip ülkemizin ikinci büyük limanı ve serbest bölgesi ile Türkiye’nin en önemli tarım, sanayi, lojistik ve ticaret merkezlerinden biridir. Sizleri ilimizde ağırlamaktan ve bu anlamlı ziyaretten büyük mutluluk duyuyor, hoş geldiniz diyorum” dedi.

TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Vali Çakacak'a nezaketinden ötürü şükranlarını sundu ve yeni görevinde başarılar diledi.

Editör: Barış Köksal