Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Akdeniz Turizm Forumu (MEDİTOUR 2016), iki gün boyunca Akdeniz ülkelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek turizm oturumları öncesinde, Mersin Marina’da organize edilen sanatsal bir etkinlikle başladı. MTSO’nun, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Mersin Valiliği himayesinde 28-30 Eylül 2016 tarihleri arasında yapacağı MEDITOUR 2016’nın açılış etkinliğine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Mersin Valisi Çakacak’ın yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin milletvekilleri, MTSO Başkanı ve ASCAME Lojistik Komisyonu Başkanı Şerafettin Aşut ve çok sayıda davetli katıldı.

MTSO Başkanı Aşut, etkinlikte yaptığı konuşmada, 7’inci Akdeniz Turizm Forumu boyunca, özellikle fuar alanında birçok etkinlikle katılımcı tüm ülke kentleri tanıma fırsatı bulacaklarını söyledi. “Aynı ailenin fertleri olarak birbirimizi daha iyi tanımak zorundayız” diyen Aşut, Akdeniz ülkelerinin daha sık bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Aşut, “Gönüllerimiz birbirine yaklaşırsa, ardından ekonomik ilişkiler daha rahat gelecektir. Bunun araçlarından birisi de sanattır, kültürdür ve bunu en çok tetikleyecek, doğrudan insan merkezli olan turizmdir” dedi.
MEDITOUR 2016’nın Akdeniz’e refah, huzur, barış ve zenginlik getirmesini dileyen Aşut, “fotoğraf sergisinde eserleri yer alan Mersinli gazeteciler Mehmet Miras ve Mustafa Ercan ile Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Fotoğraf Sanatçısı Lütfi Altunsu’ya teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz ise Mersin’in, Akdeniz çanağında tarihin derinliklerinden günümüze kadar uzanmış çok önemli cazibe merkezi olduğunu vurguladı. MEDITOUR buluşmasının Mersin’de yapılmasından çok büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Kocamaz, “Mersin’de bu etkinlik gerçekleşirken, Sayın Valimizin önderliğinde sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesi, Mersin’in tanıtımına katkı koyması, Mersinimiz adına sevindirici bir olaydır. Üç gün boyunca misafirlerimiz Mersin’in birçok değeriyle buluşacaklar ve inşallah Mersin’den güzel düşüncelerle uğurlanacaklar” diye konuştu.

Bu tür etkinliklerin sadece kente ekonomik yönden katkı koymadığını dile getiren Kocamaz, “Aynı zamanda dünyanın huzura, barışa çok fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde bu etkinlikleri bir fırsat olarak değerlendirmek gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Çakacak, Başkan Kocamaz ve Başkan Aşut, ‘Mersin’in Doğul Değerleri’ konulu fotoğraf sergisinde eserleri yer alan Altunsu, Miras ve Ercan’a günün anısına birer plaket verdiler. Çakacak, daha sonra KKTC’li Bakan Ataoğlu ve Başkan Kocamaz ile birlikte fotoğraf sergisini gezdi.
Editör: Barış Köksal