Bu yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 38. Turizm Haftası’nın açılış programına, Mersin Vali Vekili Ayhan Bayhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Mersin’in tarihi ve turistik yerlerinin yer aldığı sinevizyon gösterisi ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kabahasanoğlu, Mersin’in gerek tarihi ve kültürel zenginlikleri gerekse her türlü turizme elverişli çok zengin potansiyeli ile Türkiye’nin nadir ve önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi. Kabahasanoğlu, bir öngörüde bulunarak, Mersin’in 3-4 yıl içinde Türkiye’de ve dünyada yüz binlerce ailenin tatil planlarında ve ajandalarında yer alacağını belirtti.

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Hamit İzol da Mersin’in turizm alanında büyük zorluklardan geçerek bugünlere geldiğine dikkat çekti. Bugüne kadar kenti yöneten büyükşehir belediye başkanlarının turizme gereken önemi vermedikleri eleştirisinde bulunan İzol, “Turizm konusunda kentimizin bir lidere ihtiyacı var. Bunun da Büyükşehir belediye başkanı olması lazım. Yeni seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan bunu bekliyoruz” dedi.

Vali Vekili Ayhan Baysan ise turizmin, yatırımların, iş hacminin gelişmesiyle döviz sağlayan, istihdama kapılar açan en önemli sektör olduğunun altını çizdi. Turizmin özellikle gelişmekte olan ülkelerin ödemeler dengesine olumlu katkı yaptığını ifade eden Bayhan, “Turizm, uluslararası barışa da büyük katkı sağlamaktadır. Ülkemiz de son yıllarda turizm açısından önemli gelişmeler kaydetmiştir. İlimiz Mersin de zengin turizm potansiyeline sahiptir. Dileğimiz, ilimizde turizmle ilgili yatırımların ve projelerin hayata geçirilerek ilimizin turizmde hak ettiği yere gelmesidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından MDOB sanatçıları mini bir şan konseri verirken, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de bir gösteri sundu. Tören, protokol üyelerinin El sanatları Sergisi’ni gezmeleriyle sona erdi.
Editör: Barış Köksal