'Ütopya' isimli televizyon programı ile adından söz ettiren Tuncay Kes, Beyaz Kule Okulları'nda öğrencilere 'ahşap tasarım' dersi veriyor. Ahşap tasarım derslerinin çocuklar üzerinde olumlu etkiler yarattığının altını çizen Kes, 'Yaptığımız uygulama motor öğrenme diye adlandırdığımız, beyinle bedenin ortak hareket ederek uyumlu çalışmasında büyük rol oynuyor. Çocuk kafasının içindeki oluşumu gerçekleştirmek için bazı materyaller kullanıyor. Gerçekleştirdiğinde ise beynindeki olguyu bedeni ile yapmış oluyor. Böylece ortaya bir ürün çıkıyor ve doğal olarak çocuklarımız motor öğrenme dediğimiz olayı benimsiyor. Ahşap Tasarım derslerinin bu bağlamda çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine inanılmaz katkısı var' dedi.



Ahşap tasarım dersleri ile birçok materyal tasarlayan çocuklar, yaptıkları materyallerin üzerinde çeşitli işlemler sonucu birleştirerek, parçaları bütün haline getiriyorlar. 

'Ütopya' isimli televizyon programından tanıdıkları Tuncay Kes ile ders işlemekten keyif aldıklarını belirten öğrenciler, ders sırasında Tuncay Kes ile eğlenceli dakikalar yaşıyor. Ahşap Tasarım derslerini eğlence ve eğitimle birleştiren öğrenciler, 'Tuncay hocamız ile ahşap tasarım derslerini işlerken büyük keyif alıyoruz. Ahşap tasarım dersi bizlere motivasyon veriyor’ ifadelerini kullandılar.

Editör: Barış Köksal