Başkan Tuna, ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, Türkiye’nin kalkınmasında yerli malların tercih edilmesinin öneminin büyük olduğunu ifade eden Tuna, bir ülkenin kurtuluşunun reçetesinin üretimden geçtiğinin altını çizdi. Göreve geldikleri 11 yılda Toroslar Belediyesi’ni üreten bir yapıya kavuşturduklarını ifade eden Tuna, “Üretim, bir toplumu kalkındıran ve her anlamda öne çıkartan bir değerdir. Toroslar Belediyesi olarak çalışmalarımızda her zaman üretimi ön planda tutuyoruz. Çöp kovası, bank, aydınlatma direği, piknik masası gibi malzemeleri kendi işçilerimizle kendi atölyelerimizde üretmekteyiz. Yaptığımız imalat ve onarım ile hizmeti asgari maliyetle gerçekleştiriyoruz ve böylelikle gelirlerimizi israf etmeden, hizmete dönüştürmekte ve milli ekonomiye de katkıda bulunmaktayız. Tutum, yatırım ve yerli malların tercih edilmesinin, çocuklara aileden başlayarak öğretilmesi gereken önemli bir olgudur” dedi.

Mersin’in narenciyesi ile öne çıkan bir il olduğuna dikkat çeken Tuna, bu yıl 5.’si gerçekleştirilen ve Toroslar Belediyesi olarak katkıda bulundukları Mersin Narenciye Festivali’nin kentin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması için çok önemli bir proje olduğunu kaydetti. Geçen dönem, Akdeniz İhracatçı Birlikleri ve Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmecileri Derneği ile birlikte "Narenciye Paketleme Evlerinde Nitelikli Eleman İstihdamı” projesini hayata geçirdiklerini anımsatan Tuna, bu proje ile 80’i kadın, 20’si erkek olmak üzere toplam 100 kişinin mesleki eğitim almasını sağladıklarını vurguladı.

2014-2019 projeleri arasında bulunan üretime yönelik projeleri hakkında da bilgi veren Tuna, “Bu dönemde Tarım ve Hayvancılığı Destekleme Projesini hayata geçireceğiz. Bu proje kapsamında köylü ve çiftçilerimize ücretsiz kümes hayvanı dağıtımı, AB destekli organik tarım geliştirme projesi, belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde oluşturulan Tarım ve Hayvancılık Şefliğinin desteğiyle köylülerimizin hibrit tohumundan uzak hormonsuz sebze ve meyve yetiştirmesi konusunda seminerler düzenleyerek, uygulamalarla yanlarında olarak teşvik edeceğiz. Oluşturduğumuz Üretici ve Köylü Pazarında üretilen mahsulün satışı için imkan sağlayacağız. Ayrıca Ziraat Odası ile ortaklaşa Zeytinyağı Üretim Tesislerini hayata geçirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal