Başkan Tuna, aday adaylığı çalışmaları kapsamında Tarsus ilçesinde gazetecilerle bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emre Geçim, Tarsus MEDYAD Başkan Vekili Yakup Boncuk, belediye meclis üyeleri, partililer ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda, siyasi hayatı ile ilgili bilgiler veren Tuna, 2 dönemdir yürüttüğü Toroslar Belediye Başkanlığı görevinde üreten ve çok çalışan bir yönetim anlayışı sergilediklerini söyledi. Ortaya koydukları vizyonla 2004 seçimlerinde en yakın rakiplerine 10 bin, 2009 seçimlerinde ise 17 bin oy fark atarak belediye başkanlığı görevini sürdürdüğünü dile getiren Tuna, halkın içerisinde, kenti halkla birlikte yöneten ve yönetişim anlayışı içerisinde olan bir belediye başkanı olduğunu ifade etti. Dokuz yılda Toroslar’a kazandırdıkları hizmetler ve belediyecilik tecrübelerini Büyükşehir Belediyesi’ne yansıtmak istediklerini vurgulayan Tuna, “Mersin dünya kenti olmaya aday bir kent ama maalesef yanlış yönetimler sonucunda göç veren bir konuma geldi. Biz belediyeciliği 3 ana unsurda niteliyoruz; ilgi, bilgi ve takip. Maalesef bu kent yıllardır takipsiz bir yönetim tarafından yönetildi. Biz 9 yıldır aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesiyiz. Kentin nasıl yönetildiğini iyi takip ediyoruz. Bu nedenle aday adayı olduk. Ayrıca Mersin’in tarım, turizm, ticaret ve lojistik anlamda öne çıkabilmesi için aday adayı olduk” diye konuştu.

Değişen yasa ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar genişlediğine dikkat çeken Tuna, “Yerel seçimlere 1 yıl kaldı. Bu süreçte 2 değerli aday adayımız daha var. Bu kentin daha iyi yönetilmesi ve hak ettiği yere gelmesi için MHP’li bir belediye başkanı tarafından yönetilmesi lazım. Ben aday olayım ya da olmayayım, kendim adaymışım gibi aday arkadaşımız için çalışırım” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda hayata geçireceği bir çok proje olduğunu söyleyen Tuna, Mersin’in dünya kenti olması yolunda önemli adımlar atacaklarının altını çizdi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Tuna, “Bu işin pardonu yok. Bu şehir için elimizden ne geliyorsa yapmaya, ne risk almamız gerekiyorsa o riskleri almaya hazırız. Bu millet için, bu kent için ve ülkemiz için bütün belediyecilik tecrübemizi ortaya koyacağız. Bu kentin yeni yasayla birlikte ilk belediye başkanının MHP’li olması gerekiyor. Çünkü kentin bundan sonraki süreçte doğru yapılanması ve şekillenmesi için bu şart” şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal