Toroslar Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı, Toroslar Belediyesi ve Kent Konseyi Başkanı Hamit Tuna başkanlığında yapıldı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.


Toroslar Kent Konseyi bünyesinde emekli ve engelliler komisyonunun da kurulmasının oy birliğiyle kabul edildiği toplantının açılışında konuşan Başkan Tuna, hayata geçirdikleri çalışmalarla amaçlarının, Toroslar’ı çekim merkezi yapmak olduğunu söyledi. Toroslar Kent Konseyi’nin aldığı kararları önemsediklerini kaydeden Tuna, “Kentin daha çağdaş, daha güzel ve çekim merkezi olması yönünde çalışmalar yapan, bölgede yaşayan insanların refahı ve mutluluğunu arttırmak için zaman ayıran, bilgi ve tecrübelerini paylaşan Kent Konseyi üyelerimize teşekkür ediyorum. Biz de burada alınan kararları bilgi havuzumuzda yoğurarak projeye ve ardından icraata dönüştürüyoruz. Hayal etmek, düşünmek ve bunları icraata dönüştürmek çok özel bir yöntem. Toroslar, artık kendini öne çıkartan, projeleriyle, kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle dünya basınında yer alan bir ilçe. Yatırımcılar da artık Toroslarımızı bir değer olarak görüyor. Bunların hepsi hep birlikte yapılan çalışmaların sonucudur. Bizlerin ve sizlerin gayretleriyle bugünlere geldik” dedi.


“Toroslar’da yayla ve eko turizmini ön plana çıkartıyoruz”


Toroslar’da yayla ve eko turizmini ön plana çıkartmak istediklerini ve bununla ilgili önemli adımları da attıklarını belirten Tuna, yaylaların, 2014 yılında 6360 sayılı yasa ile Toroslar Belediyesi’ne bağlandığını anımsattı. Belediyeye bağlanan 32 köy ve 5 beldede yaptıkları yatırım ve çalışmalarla bu yerleşim yerlerinin kuruldukları günden bugüne kadar almadıkları hizmetin fazlasını aldıklarını Vurgulayan Tuna, “Bu çalışmalarımızı daha da arttıracağız. İlçemizin her noktası bir değer. Bizim denizimiz ve sahilimiz yok ama doğal güzelliklerle dolu yaylalarımız var. Bu yaylalarımızın özelliğini çıkartmak suretiyle yayla turizmini geliştireceğiz” diye konuştu.


“Bungalov yayla evlerimizi yıl sonuna kadar bitireceğiz”


2014-2019 hizmet dönemi projelerinden biri olan Bungalov Yayla Evleri projesinin yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini ve yıl sonuna kadar projenin hazır olacağını dile getiren Tuna, “İlçemizdeki yayla ve eko turizmini ön plana çıkarmak ve geliştirmek için planladığımız ‘Bungalov Yayla Evlerimize’ Güzelyayla Mahallemizde başladık. 24 adet inşa ediyoruz. Alt yapısı tamamlandı ve ahşaptan yapılan evler montajlandıktan sonra 2017 yılı bitmeden hazır olacak. Arz ve talebe göre bunun sayısını 60-70 adete çıkartmayı düşünüyoruz. Burada bir restoranımız da var. Onun için de bir proje yapacağız. Bu çalışma ilgi görürse kar bölgesi olan diğer yaylalarımızda da yaparak, kar turizminden de yararlanılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.


İlçe genelinde çiftçileri yeni ürünler üretmeye teşvik etmek amacıyla başlattıkları alternatif tarım ile ilgili ar-ge çalışmalarını sürdürdüklerini de kaydeden Tuna, belediye fidanlığında ejder meyvesi, safran, goji beryy, passiflora, istiridye mantarı, dikenli incir, kahve, Ginkgo Biloba bitkisi yetiştirdiklerini söyledi. Tuna, “Alternatif tarımla ilgili ciddi anlamda çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmanın gündemde kalmasını ve yetiştiriciliğin nasıl olması yönünde bilgiler paylaşıyoruz. Ürün motiflerini ve çeşitliliğini arttırmak anlamında lokomotif görevi yapmak istiyoruz. Kaliteli, değeri fazla, pazar problemi olmayan bir ürünün geçirdiği süreç üretim, ambalaj ve pazarlamadır. Toroslarımızda ürün çeşitliliğini çoğaltmamız lazım. Yaptığımız alternatif tarım ile ilgili çalışmalarımızla insanlarımıza yeni ufuk açma çabasındayız” şeklinde konuştu.


“Eski Meram Sinemasının yerine emekli-buluşma evi, gençlik merkezi ve TORTEK kurs merkezleri yapıyoruz”


Sağlık Mahallesi’nde bulunan ve geçen yıllarda kamulaştırdıkları eski Meram Sinemasının yerine Emekli Sohbet-Buluşma Evi, Gençlik Merkezi, TORTEK bünyesinde yeni kurs merkezleri ile yeşil alanı kapsayan bir tesis inşa ettikleri bilgisini veren Tuna, şunları söyledi: “Mesleki eğitime katılacak bayanlarımız, emeklilerimiz ve gençlerimizin bir arada olacağı komplike bir tesis olacak. Kaba inşaatı bitmek üzere. İnce işleri de bittikten sonra burayı hizmete sunacağız. Emekli komisyonu bizim için çok önemli olacak. Bölgemizde çok fazla emekli insanımız var. Sistem sağlıklı bir şekilde devam ettikten sonra diğer alternatif olan yerlerimizde de bu projemizi yapacağız. Buraya gelen emeklilerimize bir kart vereceğiz. Görevlilerimizin de bulunacağı bu yerimizde emeklilerimiz kahvesini, çayını içip günlük gazetelerini okuyup, internete girebilecekler.”

Editör: Barış Köksal